1 min. čitanja

Prekipjelo i Novom Vinodolskom - Nema više rezervacije mjesta na plaži

Prekipjelo i Novom Vinodolskom - Nema više rezervacije mjesta na plaži
Foto: Pixabay / Ilustracija

NOVI VINODOLSKI - Pošast zvana "rezervacija mjesta na plaži" proširila se diljem obale. Praksa da se tijekom noći na plaži ostavljaju ručnici, ležaljke i slični plažni rekviziti kako bi se za sutradan osiguralo mjesto pored mora, dozogrdila je i vlastima u Novom Vinodolskom.

Komunalac iz Novog Vinodolskog izdao je priopćenje u kojem obavještavaju kupače i korisnike plaža da je sukladno članku 59. Odluke o komunalnom redu, na prirodnim i uređenim plažama nakon njihova korištenja, zabranjeno ostavljati ručnike, rekvizite za plažu i druge stvari osobne namjene. Odlukom su propisane i novčane kazne za počinitelje prekršaja - za pravne osobe kazne su do 10 tisuća kuna, dok se za fizičke osobe one penju od 600 do 1500 kuna.

Sukladno navedenom, Grad Novi Vinodolski uklonit će svaki predmet ostavljen na plažama, te će ga vlasnici, ukoliko to žele, moći preuzeti u Domu kulture Novi Vinodolski, Frankopanski trg 3, radnim danom (ponedjeljak – petak) od 8,00 do 14,00 sati uz prethodnu najavu na tel. 051/554-350.

Predmete je moguće preuzeti u roku 8 dana.

K.B.

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2023 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.