2 min. čitanja

Predstavnici PGŽ-a posjetili Lučku kapetaniju i Postaju pomorske policije

Predstavnici PGŽ-a posjetili Lučku kapetaniju i Postaju pomorske policije
Foto: Vedran Karuza / Novi list

RIJEKA - Radnike Lučke kapetanije Rijeka posjetili su uoči blagdana predstavnici Primorsko-goranske županije, koji su nakon toga svratili i do Postaje pomorske policije Rijeka, gdje su se susreli s radnicima Sektora za granice Policijske uprave Primorsko-goranske.

Delegaciju PGŽ-a su činili Pročelnica Upravnog odjela za pomorsko dobro, promet i veze Izabela Linčić Mužić, tajnik Županijskog savjeta za sigurnost prometa na cestama te voditelj Odsjeka za promet i veze u Upravnom odjelu za pomorsko dobro, promet i veze PGŽ-a Zdravko Lisac, predvođeni zamjenikom župana Vojkom Brautom, piše Novi list.

Oni su predstavnicima posjećenih institucija uručili prigodne darove te svim prisutnima uputili blagdanske čestitke.

Važne obljetnice

Čestitke okupljenima povodom Božića i nove godine je u ime Lučke kapetanije Rijeka uputio i Lučki kapetan te zapovjednik ŽOC-a Darko Glažar, koji se osvrnuo na rad u godini što je na izmaku te istaknuo kako je Lučka kapetanija Rijeka, ispostava Rab, bila nagrađena ove godine.

- Lučka kapetanija Rijeka je dobila dvije brze brodice, na Rabu i Malom Lošinju, s kojima smo odradili 10 akcija u kojima je spašeno 11 ljudi. S ponosom bih istaknuo da nas je nagradilo Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture. Dobili smo godišnju nagradu za traganje i spašavanje - istaknuo je Glažar te je istaknuo dobru suradnju s PGŽ-om, ali i najavio dvije važne obljetnice, koje će se proslaviti dogodine – 25. godišnjicu Županijskog operativnog centra i 250. godišnjicu kontinuiranog rada Lučke kapetanije Rijeka.

Sigurno na moru

Prisutnima se potom obratio zamjenik župana Vojko Braut, čestitao Lučkoj kapetaniji Rijeka na nagradi te istaknuo dobru suradnju s ovom institucijom, navodi Novi list.

- Kao što znate, PGŽ je osnivač 8 županijskih lučkih uprava, kojima pokrivamo cijelo naše priobalje i otoke. Svaka ta lučka uprava ima jednu ili više svojih ispostava, s kojima svakodnevno surađuje, po raznim pitanjima. Također, uspješna suradnja se provodi i kroz ŽOC - istaknuo je Braut.

Kao što je već spomenuto, nakon posjeta Lučkoj kapetaniji Rijeka, delegacija je posjetila Postaju pomorske policije Rijeka, a njezin načelnik Neven Abramović također je istaknuo dobru suradnju s PGŽ-om i rekapitulirao ovu godinu.

- Što se tiče poslova Pomorske policije u godini koja je sad pri kraju, mogu konstatirati da sam iznimno zadovoljan sigurnosnom situacijom na moru i uz more. Najvažnije je istaknuti, kad je o sigurnosnim događajima riječ, da nismo imali teže ozlijeđenih osoba na moru te poginulih. Nadamo se da ćemo takvo stanje sigurnosti na moru zadržati i u sljedećoj godini - poželio je Abramović u novoj godini, uz blagdanske čestitke.

A.B.

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.