1 min. čitanja

Predstavnici građana Makarske rivijere: "Sami ćemo financirati bolje zdravstvo za naše građane!"

Predstavnici građana Makarske rivijere: "Sami ćemo financirati bolje zdravstvo za naše građane!"
Foto: Boris Kačan

MAKARSKA - Gradonačelnik Makarske Zoran Paunović potpisao je ugovor o sufinanciranju troškova zdravstvenih usluga u makarskom Domu zdravlja sa čelnicima općine Gradac, Podgora, Tučepi i Brela, s ciljem poboljšanja zdravstvene skrbi građanima Makarske rivijere.

Potpisanim ugovorom, Gradac, Brela, Podgora i Tučepi uključili su se financiranje troškova dodatnog TIM-a nadstandardne usluge, laboratorija i troškova stana zdravstvenih djelatnika.

Inicijativu je pokrenuo Grad Makarska, na čijem se administrativnom području nalazi ispostava Doma zdravlja Splitsko-dalmatinske županije, s ciljem okupljanja svih općina Makarskog primorja koje mu gravitiraju.

- Ovaj model smo osmislili u suradnji sa županijskim Domom zdravlja, a mogao bi biti putokaz svim općinama i gradovima koji imaju problema s razinom zdravstvenih usluga, a rijetki su oni koji nemaju, jer sustav ne funkcionira - poručio je gradonačelnik Makarske Zoran Paunović.

Troškove dodatnog tima, laboratorija i smještaja, koji se plaćaju specijalistima u Domu zdravlja, podijelit će Makarska, Gradac, Brela, Podgora i Tučepi - proporcionalno broju stanovnika. Tako će se otprilike 75 tisuća eura, podijeliti na način da će se, nešto više od polovice iznosa financirati iz gradskog proračuna, a ostatak će po broju stanovnika podijeliti općine.

- Većina jedinica lokalne samouprave uvijek upire prstom u državu, ali ako sami nešto ne pokrenemo neće se ništa ni promijeniti. Tek kad se lokalne jedinice udruže i pokažu ozbiljnost onda se uključi i Županija, a nadam se da će se uskoro uključiti i država - poručila je, nakon potpisivanja ugovora, načelnica Podgore Petra Radić.

A.B.

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.