2 min. čitanja

Predstavljen program ovogodišnjeg 63. Međunarodnog dječjeg festivala u Šibeniku

Predstavljen program ovogodišnjeg 63. Međunarodnog dječjeg festivala u Šibeniku
Foto: Grad Šibenik

ŠIBENIK - U Hrvatskom narodnom kazalištu u Šibeniku predstavljen je program 63. Međunarodnog dječjeg festivala Šibenik – Hrvatska koji će se održati od 24. lipnja do 8. srpnja.

U 14 festivalskih dana stalo je oko 160 programa u nešto više od 700 termina, među ostalim, i sedam inozemnih predstava gostiju iz zemalja poput Italije, Španjolske, Velike Britanije, Belgije te Vijetnama. Festival će u subotu, 24. lipnja, na ljetnoj pozornici ispred katedrale svetog Jakova otvoriti predstava „Ribar Palunko i njegova žena“ u izvedbi kazališno – koncertne dvorane „Ivana Brlić – Mažuranić“ iz Slavonskog Broda, a u režiji Marija Kovača.

Program su predstavili ravnatelj HNK u Šibeniku, Jakov Bilić, i pročelnica Upravnog odjela za društvene djelatnosti Grada Šibenika, Mirjana Žurić.

- Naša je želja da MDF svake godine bude što bolji, uspješniji, veći i bogatiji programom za djecu i roditelje. Ono što bih posebno naglasila je ono što mislim da je velika važnost festivala, a to su radionički programi. Iz godine u godinu taj program raste, i raste interes djece za sudjelovanjem  u radionicama. Zatim tu su i programi ulica i trgova koji su dostupni svima, i koji su vrlo atraktivni našim sugrađanima i turistima. Znam da svake godine rade na tome da bude što sadržajnije i da su prepune ulice i trgovi koliko god je to moguće u uvjestima rastućeg turizma i koliko to dozvoljavaju naše gradske površine. Pohvaljujem i program uveden prošle godine koji je namijenjen najmlađoj djeci - kazala je Žurić prilikom predstavljanja programa.

Radionički program ove godine donosi gotovo 50 različitih radionica, a upisi djece počinju u četvrtak, 8. lipnja, u 10 sati isključivo online preko internetske stranice www.mdf-sibenik.com. Radionice su i dalje besplatne za svu djecu, a među voditeljima radionica su i gosti iz inozemstva.

- Zahvaljujem svima našim donatorima, sponzorima, Gradu Šibeniku, Ministarstvu kulture i medija i Šibensko – kninskoj županiji koji su učinili koliko su mogli da dovedemo ovoliku količinu programa u Šibenik - kazao je Bilić, dodajući da je Festival uspio zadržati epitet međunarodnog festivala bogatog raznolikim programom koji počinje već 24. lipnja, na ljetnoj pozornici predstavom režisera i urednika programa ulica i trgova MDF-a, Marija Kovača.

- Festival će zatvoriti kako smo ranije najavljivali predstava 'Dražen“ nastala u produkciji našeg kazališta i zagrebačkog kazališta Trešnja. Predstava govori o Draženovom djetinjstvu i prvo će biti prikazana na Festivalu, dok je zagrebačka premijera planirana 22. listopada, na dan Draženovog rođendana - kazao je Bilić.

Cijeli program 63. MDF-a objavljen je na web stranici Festivala, a prodaja ulaznica za pojedine predstave počinje 15. lipnja u 10 sati. Ulaznice će se ponovno ove godine moći kupiti i za generalnu probu i za otvaranje Festivala i to online preko festivalskog weba ili na blagajni HNK u Šibeniku i okviru radnog vremena blagajne.  

- Sve u svemu, vjerujem da će oni za koje je program rađen, a to su djeca, biti zadovoljni i da će u njemu uživati - zaključio je Bilić.

Do početak 63. Međunarodnog dječjeg festivala ostalo je manje od tri tjedna, a prije podizanja festivalske zastave na ljetnoj pozornici, postavljaju se festivalske zastave i vrata. Festival se i ove godine održava pod visokim pokroviteljstvom predsjednika RH Zorana Milanovića.

A.B.

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2023 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.