2 min. čitanja

Predstavljen program 74. Dubrovačkih ljetnih igara

Predstavljen program 74. Dubrovačkih ljetnih igara
Foto: Boris Kačan

DUBROVNIK - Ususret Festi svetog Vlaha predstavljen je program 74. Dubrovačkih ljetnih igara, koje će se tradicionalno održati od 10. srpnja do 25. kolovoza na dvadesetak ambijentalnih lokacija.

Ovogodišnje festivalsko izdanje u kratkim je crtama prezentirala intendantica Dora Ruždjak Podolski, a u predstavljanju su sudjelovali i gradonačelnik Grada Dubrovnika Mato Franković i zamjenik župana Joško Cebalo.

Foto: Grad Dubrovnik

- Igre su u ovom gradu i kraju, obilježje koje je neprocijenjivo - poruka je intendantice Ruždjak Podolski upućena prisutnima i javnosti.

Osvrnula se u svom govoru na važnost osluškivanja publike i praćenja promišljanja iste, istaknuvši kako je to idealan način koji dovodi do jedne drugačije doze originalnosti i noviteta.

- 74 godine iza nas, uistinu je svjedočanstvo da kulturu ništa ne može zatrti, a Igre su kada sagledamo događanja iz prošlosti poput rata, sveprisutnog današnjeg rata i nemilih događaja, virusa COVID 19, apsolutno veće od svih nas - istaknula je intendantica Dubrovačkih ljetnih igara.

Gradonačelnik Franković zahvalio se vodstvu ustanove na čelu sa ravnateljicom Ivanom Medo Bogdanović na angažmanu u čitavoj organizaciji i težnji za sve boljim i sadržajnijim programom.

- Važno je odmah na početku istaknuti da se financijski okvir 74. igara vraća na pretpandemijsku razinu, na 2019. godinu. Isto tako, želim ovom prilikom kazati kako će Dubrovačke ljetne igre biti dubrovačke, i da će uvijek živjeti s našim gradom i građanima, do onog trenutka dok građani te iste igre komentiraju. Kada komentari izostanu, tada nešto moramo mijenjati. Dakle, s nestrpljenjem iščekujem komentare, kako pozitivne tako i negativne. Siguran sam da ćemo kao i uvijek pronaći model kako biti uspješniji, pozitivniji i kvalitetniji. Grad Dubrovnik će učiniti sve da osigura nove javne prostore u budućnosti te da time pokažemo kako može postojati simbioza gospodarstva, Grada i umjetnosti - kazao je gradonačelnik u svom govoru.

Zamjenik župana Dubrovačko-neretvanske županije Joško Cebalo u svom je govoru naglasio kako su Dubrovačke ljetne igre izrasle u najveći kulturni festival u Republici Hrvatskoj, ali i šire.

- Želim poručiti kako je potrebno sačuvati igre, koji su jedan od osnovnih dijelova dubrovačke i hrvatske kulture, identiteta i tradicije. Siguran sam kako ćemo, zajednički u tome i uspjeti. Veselimo se novom izdanju 74. ljetnih igara - poručio je zamjenik župana Cebalo.

Predstavljanju programa u hotelu Palace nazočili su i zamjenica gradonačelnika Jelka Tepšić, pročelnica za kulturu i baštinu Julijana Antić Brautović, ravnateljica Dubrovačkih ljetnih igara Ivana Medo Bogdanović, pomoćnik intendantice za glazbeni program Tomislav Fačini i pomoćnik zadužen za dramski program Saša Božić, te drugi brojni uzvanici.

Svečano otvaranje 74. Dubrovačkih ljetnih igara održat će se 10. srpnja ispred crkve sv. Vlaha uz stihove Himne slobodi i podizanje zastave Libertas. U 47 dana trajanja kulturno-umjetničke manifestacije, više od tisuću umjetnika pred međunarodnom će publikom izvesti oko 70 atraktivnih dramskih, glazbenih, baletnih, folklornih i drugih programa, javljaju iz Grada.

I.G.

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.