1 min. čitanja

Predstavljanje knjige 'Sidrenje vrimena' u Hrvatskom pomorskom muzeju Split

Predstavljanje knjige 'Sidrenje vrimena' u Hrvatskom pomorskom muzeju Split
Foto: Unsplash

SPLIT - U Hrvatskom pomorskom muzeju Split, u četvrtak 23. veljače u 18 sati, održat će se predstavljanje knjige 'Sidrenje vrimena' kapetana duge plovidbe Ratka Marinovića.

Knjigom 'Sidrenje vrimena' autor donosi svoja sjećanja i doživljaje, a njegovi su dnevnički zapisi izuzetno intrigantni. Ove su priče, više negoli priče o moru, brodovima i pomorcima, priče o stanjima ljudske duše.

Ovom je knjigom kapetan Marinović oteo zaboravu dragocjena znanja, iskustva i spoznaje pomorskoga naslijeđa danas već pomalo zaboravljenih pojedinosti iz povijesti pomorstva i svih onih društvenih i političkih ozračja unutar kojih se ta djelatnost odvijala.

Kako sam autor u knjizi navodi, "Ostaju lijepa sjećanja i uspomene..."

Ratko Marinović, kapetan duge plovidbe i potomak ugledne pomorske obitelji, brodograditelja i pomorskih kapetana, rođen je u Šibeniku 1947. Po zanimanju je inženjer pomorskog prometa i diplomirani ekonomist vanjske trgovine.

Od 1966. do 1988. plovio je na brodovima Jadroplova - Split te kao zapovjednik na brodovima duge plovidbe stranih država. Od 1983. bio je sudski vještak za pomorski promet pri Okružnom sudu u Splitu.

Od 1988. do 2004. radio je u Gabonu kao nautički inspektor i tehnički direktor, a od 1995. bio je vlasnik tvrtke za konzultacije i vještačenja u pomorstvu. Radio je kao pomorski vještak na štetama brodova i tereta u Francuskoj, Kamerunu, Ekvatorskoj Gvineji, Gabonu i Kongu.

Vodio je pomorsku agenciju za poslove nadzora na zaprimanju i krcanju generalnih tereta, te krcanje i osiguranje specijalnih tereta. Od 2006. godine bio je vještak pri Trgovačkom sudu u Splitu.

B.K.

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.