>
  3 min. čitanja

PREDIVNI PRIZORI Žive jaslice uprizorene u poznatoj veloluškoj Veloj spili

PREDIVNI PRIZORI Žive jaslice uprizorene u poznatoj veloluškoj Veloj spili
Foto: Frlan Media

VELA LUKA - Betlehemski ugođaj Svete noći dočaran je proteklog petka, 23. prosinca u Veloj spili, poznatoj prirodnoj atrakciji koja se nalazi iznad Vele Luke. U organizaciji Udruge za očuvanje pokladnih običaja „Trtajun“ ovdje su, naime, uprizorene žive jaslice.

Četvrto uprizorenje jaslica privuklo je posjetitelje iz cijelog otoka ali i šire, a svi oni imali su priliku uživati u božićnom ugođaju dočaranom u veličanstvenom ambijentu jednog od najznačajnijih arheoloških lokaliteta na Mediteranu. Bila je to prelijepa sinergija povijesti i sadašnjosti, nota i pokreta, tišine i pjesme u posebnoj kulisi milenijima izbrazdanih stijena Vele spile.

Pastiri, mudraci, Sveta obitelj, građani Betlehema i domaće životinje posjetitelje su nakratko vratili u vrijeme Isusova rođenja i dočarali atmosferu događaja koji je promijenio ljudsku povijest.  A kako bi ugođaj bio uistinu poseban, izvedbom božićnih pjesama pečat su događaju dali članovi Zbora sv. Cecilije koji djeluje kao župni zbor u župi Uznesenja Marijina u Jelsi na Hvaru, dok su glazbenom izvedbom cijeli događaj uveličali Meri Anastasov, Lucija Marinović i Ante Zekan.

Pri realizaciji događaja uloženo je puno truda, napora, entuzijazma i želje za izvedbom jedinstvenih jaslica na ovim prostorima u čemu je pomogao velik broj ljudi, a koliko su uspješni bili u tome svjedočila su ozarena lica posjetitelja. Događaj je organiziran suradnjom udruge Trtajun, Općine Vela Luka, Turističke zajednice, Centra za kulturu, Komunalnih djelatnosti, uz podršku župnika Hrvoja Katušića i pomoći velikog broja volontera a svima njima koji su na bilo koji način pripomogli uprizorenju jaslica na kraju večeri zahvalio se moderator događaja i predsjednik udruge  „Trtajun“ Darko Dragojević.

I.B.

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.