Pranićev plan rasterećenja splitske luke: “Približimo Hvar i južno makarsko primorje autocesti”

DRVENIK/SPLIT – Kandidat za splitsko-dalmatinskog župana koalicije ZA, Ante Pranić, komentirao je bitna infrastrukturna pitanja srednje Dalmacije.

– Jedan od bitnih infrastrukturnih projekata za kojeg ću se zalagati kao župan je spojna cesta tj. tunel koji direktno spaja trajektnu luku Drvenik i autocestu A1 (čvor Ravča).

Trajektna luka Drvenik druga je po važnosti luka u našoj županiji koja ostvari godišnji promet oko 126 000 vozila i oko 400 000 putnika prema Hvaru, našem turističkom biseru te ga je potrebno približiti autocestovnim pravcima, što se može postići jedino direktnim povezivanjem luke Drvenik i autoceste A1 gradnjom tunela. Tada luka Drvenik dobiva na dodatnom značaju, s bitno se rasterećuje trajektna luka Split za sve turiste koji idu prema Hvaru ili Korčuli.

Veliki plus od ovog projekta imalo bi južno Makarsko primorje, ali i zapadna Hercegovina s obzirom na to da je čvor Ravča udaljen svega 30 km od međunarodnog graničnog prijelaza Bijača i križanja budućih koridora Vc i autoceste A1.

Trenutnoj županijskoj vlasti ovaj projekt nikada nije bio prioritetan. Dapače, lažno su otvarali radove pred lokalne izbore 2009. godine. Iako je imao pravomoćnu lokacijsku dozvolu i gotovu studiju utjecaja na okoliš nije uvršten u prioritetne projekte, a to ćemo promijeniti nakon izbornih promjena!

U mandatu sam dokazao kako znam i umijem riješiti desetljećima obećavane prometne projekte, a ovaj projekt napadamo prvog radnog dana! – poručio je Ante Pranić.

Sponzorirani sadržaj Izbori 2021.

PROČITAJTE JOŠ:

ANTE PRANIĆ Rješenje za prometne gužve u Splitu kojim bi se prema nekim otocima stizalo i do 4 puta brže!