1 min. čitanja

Poznati arheolog, specijaliziran za podvodna istraživanja održao predavanje u Studentskom domu Zadar

Poznati arheolog, specijaliziran za podvodna istraživanja održao predavanje u Studentskom domu Zadar
Foto: Sveučilište u Zadru

ZADAR - U drugom po redu predstavljanju u ciklusu 𝐒𝐫𝐢𝐣𝐞𝐝𝐨𝐦 𝐮 𝐬𝐫𝐢𝐝𝐮 u novom Studentskom domu svi zainteresirani sinoć su se mogli upoznati s izv. prof. dr. sc. Matom Paricom s Odjela za arheologiju Sveučilišta u Zadru, poznatog arheologa specijaliziranog za podvodna istraživanja.

Njegovo otkriće - 𝟕𝟎𝟎𝟎 𝐠𝐨𝐝𝐢𝐧𝐚 𝐬𝐭𝐚𝐫𝐚 𝐜𝐞𝐬𝐭𝐚 u podmorju Korčule - privuklo je pozornost medija poput BBC-a, CNN-a i Deutsche Welle-a.

Foto: Sveučilište u Zadru

Parica je istaknuo važnost tog nalaza te najavio nastavak istraživanja na lokalitetu Soline kod Korčule. Osim toga, podijelio je razlike između kopnenih i podvodnih arheoloških istraživanja, naglašavajući izazove ronjenja i dokumentiranja.

- Uvijek je važna priča koju lokacija može ispričati, da ljudi koji dođu izvana znaju da su došli vidjeti nešto važno. U našem turizmu stalno se govori o kulturnoj baštini, ali uvijek će se pokušati na neki lokalitet staviti benzinsku crpku ili shopping centar - zaključio je Parica.

Predstavljanje znanstvenika u novom Studentskom domu održavat će se svake treće srijede u mjesecu, stoji na stranicama Sveučilišta u Zadru.

I.B.

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.