2 min. čitanja

Poznate klape finalisti omiškog Festivala

Poznate klape finalisti omiškog Festivala
Klapa Armorin iz Zagreba - Foto: FDK

OMIŠ - Proteklog vikenda 7., 8. i 9. srpnja na Trgu Stjepana Radića, popularnoj maloj pjaci u Omišu, održane su tri izborne večer 57. Festivala dalmatinskih klapa. U njima je nastupilo 17 ženskih i 15 muških klapa koje su se borile za deset mjesta u završnim večerima.

Stručno ocjenjivačko povjerenstvo u sastavu: Antonela Burić, mag.mus, klapski tenor Branko Tomić, prof. Ivo Lise, prof. Jasminko Šetka i doc.mr.art. Blaženko Juračić moralo je na tri sjajna koncerta donijeti tešku odluku koje su klape bolje među boljima.

Trg Stjepana Radića u Omišu - Foto: FDK

Ulazak u finale ženskih klapa s najvećim brojem bodova osigurala je klapa Armorin iz Zagreba. U završnoj večeri ženskih klapa njima će se pridružiti i klape: Kapric iz Zadra, Oželanda iz Zagreba, Kurjože iz Podstrane, Ventula iz Splita, Figurin iz Zagreba, Drača iz Mostara, Mirabela CZK iz Omiša, Porto Re iz Kraljevice i Zvizdan iz Posušja.

Klapa Armorin iz Zagreba - Foto: FDK

U kategoriji muških klapa najveće ocjene dobila je klapa Bošket također iz Zagreba, a u završnici za najsjajnija odličja ovogodišnjeg Festivala s njima će se boriti klape: Mriža iz Splita, Krunik iz Kučina, Dalmari iz Maribora, Krijanca s Raba, Sagena iz Zagreba, Žurnata iz Sv. Filipa i Jakova, Bistrica iz Marije Bistrice, Delmati iz Solina i Kana G. iz Zagreba.

Klapa Bošket iz Zagreba - Foto: FDK

Voditelji izbornih večeri bili su Edita Lučić Jelić i Joško Bonaći. Završne večeri 57. FDK Omiš 2023. održat će se na Trgu sv. Mihovila 21. i 22. srpnja, uz izravan televizijski prijenos na nacionalnoj televiziji.

Mijo Stanić

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.