1 min. čitanja

POZNAT RAZLOG UTAPANJA Talijanski ronioci nestali su na 106 metara dubine kod Sardinije, jednom je pozlilo...

POZNAT RAZLOG UTAPANJA Talijanski ronioci nestali su na 106 metara dubine kod Sardinije, jednom je pozlilo...
Foto: Screenshot/Scubalife

Dvojica iskusnih tehničkih ronilaca iz Italije nestali su u nedjelju 05.05.2024. u moru kod Sardinije u blizini otočića Serpentara.

Radi se o tehničkim roniocima iza kojih su deseci godina ronilačkog iskustva, a nestali su roneći na olupinu velikog teretnog broda San Marco kojeg je potopila britanska podmornica HMS Clyde 1941. godine pola milje južno od otoka Serpentara. Olupina broda San Marco leži na dubini od 107 metara, javlja Scuba life.

Mario Perniciano i Stefano Bianchelli zaronili su na olupinu San Marco ujutro 05. svibnja, ali nisu izronili pa je alarmirana policija, lučka kapetanija, vatrogasci i obalna straža i krenula je potraga za nestalim roniocima.

Njihova beživotna tijela pronađena su na pješčanom dnu na dubini od 106 metara jedno blizu drugoga te udaljena tridesetak metara od olupine na koju su zaronili. Tijela obojice ronilaca izvučena su i prebačena na Institut za sudsku medicinu poliklinike Monserrato gdje je obavljena obdukcija. Pregledani su i ronilački kompjuteri te sva oprema stradalih ronilaca i, prema izvješću policije, vjerojatno je jednom roniocu pozlilo ili je imao neki problem tijekom ronjenja, a drugi mu je pokušao pomoći i sve je završilo tragično za obojicu.

J.T.

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.