>
  1 min. čitanja

Pozivaju se Splićani da ispune anketu i daju svoj sud o stanju okoliša u gradu

Pozivaju se Splićani da ispune anketu i daju svoj sud o stanju okoliša u gradu
Foto: Pixabay

SPLIT – Gotovo da nema grada koji nije krenuo u traženje rješenja za borbu s klimatskim promjenama. Ljeta su sve toplija, a u kombinaciji s užarenim asfaltom, u gradovima su gotovo neizdrživa. Jedan od takvih gradova je i Split zbog čega je svojevremeno i pokrenut Akcijski plan za zeleni Split.

Plan se izražuje s ciljem poboljšanja kvalitete okoliša, otpornosti na klimatske promjene i dobrobiti stanovništva grada Splita. Green City Action Plan ili GCAP to postiže identificiranjem, određivanjem prioriteta i povezivanjem okolišnih izazova grada s održivim ulaganjima u infrastrukturu i mjerama politike.

S ciljem izrade GCAP-a trenutno se putem ankete ispituju stavovi i mišljenja stanovnika Splita koji će pomoći pri utvrđivanju najvažnijih izazova i područja djelovanja. Od građana se traži da ocijene kakva im je kvaliteta zraka u gradu, kakvo je stanje voda, mora i plaža u gradu, jesu li zadovoljni izgledom i održavanjem parkova, stanjem Marjana i slično.

Iz gradske uprave pozivaju građane da se priključe anketi. Ista je anonimna, a možete joj pristupiti putem ovog LINKA.

GCAP je dio programa Zeleni gradovi Europske banke za obnovu i razvoj (EBRD), a u koji se od 2016. godine uključilo više od 40 europskih gradova.

J.K.

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.