Požari na šibenskom području pod nadzorom vatrogasaca

GREBAŠTICA - Požar kod Grebaštice pokraj Šibenika koji je u nedjelu ponovno aktiviran te požar koji je istog dana planuo na šibenskom odlagalištu otpada stavljeni su pod nadzor vatrogasaca, javlja HRT.  

- Požar odlagališta Bikarac bio se proširio izvan kruga odlagališta, ali je u međuvremenu ugašen dok je veliki dio otvorenog plamena unutar Bikarca stavljen pod nadzor - rekao je Hini zapovjednik županijske Vatrogasne zajednice Darko Dukić.

OSVRT JURICE GAŠPARA Krivci za požare su ispred svake kamere, svakog turista i vatrogasca, prepoznajete li ih?
Nakon svakog katastrofalnog požara, pa tako i ovog najsvježijeg u Grebaštici, krenu teorije zavjera i traže se krivci, a zapravo smo ih mogli vidjeti ispred gotovo svake televizijske kamere, svakog vatrogasca i turista... ”Šta bi ja njemu učinija da ga uvatin”, kaže Mate koji je jedva spasio kuću…

Na terenu je 25 vatrogasca kojima pomažu dva airtraktora te je u tijeku je sanacija.

Pod nadzorom vatrogasaca je i požar kod Grebaštice koji je na brdu Jelinjak ponovno planuo u nedjelju ujutro ali još nije lokaliziran.

Taj su požar u nedjelju gasila po dva kanadera i airtraktora nakon čega je dio zračenih snaga preusmjeren na odlagalište Bikarac odakle je dojava o požaru stigla oko 13,30 sati.

- Situacija na Grebaštici je odlična i sad radimo na natapanju izdimljavanja - kazao je Dukić.

I.B.

PROČITAJTE JOŠ:

VIDEO Na požar kod Grebaštice stigla 3 kanadera, 43 vatrogasca i 13 vozila
GREBAŠTICA - Požar kod Grebaštice u Šibensko-kninskoj županiji ponovno je aktiviran danas u jutarnjim satima te ga trenutno gase tri kanadera i 43 vatrogasca s 13 vatrogasnih vozila, izvijestila je Hrvatska vatrogasna zajednica. - Ovaj požar koji se aktivirao upravo je sada u fazi lokalizacije. Ima…