2 min. čitanja

Povodom Dana Primorsko-goranske županije dodijeljena najviša županijska priznanja

Povodom Dana Primorsko-goranske županije dodijeljena najviša županijska priznanja
Foto: Ivor Mažar

RIJEKA - Svečanom sjednicom u Hrvatskom kulturnom domu na Sušaku na kojoj su dodijeljene godišnje nagrade i nagrada za životno djelo, obilježen je Dan Primorsko-goranske županije i proslavljena 31. obljetnica od njezina konstituiranja kao regionalne samouprave.

Svečanosti su prisustvovali brojni uvaženi gosti. U ime Grada Rijeke svečanoj sjednici prisustvovali su i gradonačelnik Rijeke Marko Filipović te predsjednica Gradskog vijeća Grada Rijeke Ana Trošelj. Također, svečanost su svojim dolaskom uveličali istarski župan Boris Miletić, saborski zastupnici Erik Fabijanić i Sanja Udović, riječki nadbiskup Mate Uzinić uz županijske vijećnike, gradonačelnike i načelnike s područja županije, konzule, pročelnike, ravnatelje državnih i županijskih institucija, gospodarstvenike, kulturne i turističke djelatnike, umjetnike i brojne druge uvažene goste.

- Siguran sam da ćemo se složiti kako Hrvatska ima potencijal da se podigne s donjeg dijela ljestvice razvijenosti unutar EU, a mi u PGŽ kao cilj postavili smo si doseći razvijenije europske regije do kraja ovog srednjoročja. Sve što je u dosegu naših ovlasti kao regionalne samouprave usmjerili smo tom cilju. U partnerstvu s gospodarstvom i sveučilišnom zajednicom nastavljamo dalje razvijati Primorsko-goransku županiju kao društveno pravednu, konkurentnu, održivu i pametnu regiju poželjnu za život i rad. Kao regiju znanja, novih tehnologija, zelene ekonomije, otvorenu za nove ideje i izazove za naše mlade kojima će ovaj kraj biti upravo ono mjesto gdje žele ostati, raditi, stvarati obitelj. Ako se svi zajedno okupimo oko tog cilja onda sigurno možemo uspjeti. Naša tradicija, bogata povijesna, kulturna i prirodna baština, ali u prvom redu naši ljudi, vrijedni, poduzetni, obrazovani, otvoreni, gostoljubivi, naš su najveći potencijal i jamstvo uspjeha - rekao je župan Zlatko Komadina u pozdravnom obraćanju.

Prisutnima se obratio i predsjednik Županijske skupštine Marko Boras Mandić koji je predstavio dobitnike županijskih nagrada te im čestitao i zahvalio na suradnji i doprinosu.

Za iznimna postignuća u djelatnosti socijalne skrbi, na području Primorsko-goranske županije, s posebnim naglaskom na zaštitu prava i interesa osoba s invaliditetom laureat nagrade za životno djelo je Miljenko Mišljenović.

Dobitnici godišnjih nagrada su Danijel Frka za osobit doprinos u području kulture, tehničke kulture, očuvanja okoliša i zaštite kulturne baštine, Nikola Kurti za uspješne humanitarne akcije i nesebičnu pomoć potrebitima i rock grupa Let 3 za spektakularnu pobjedu na DORI 2023. te za sveukupan doprinos glazbenoj sceni i promociji Rijeke i Primorsko-goranske županije kao jednom od njihovih najuspješnijih brendova.

I.N.

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.