2 min. čitanja

Potraga iz zraka za nestalom posadom se zbog noći obustavlja i nastavlja sutra ujutro

Potraga iz zraka za nestalom posadom se zbog noći obustavlja i nastavlja sutra ujutro
Foto: Francuska ratna mornarica / Ilustracija

Francuska ratna mornarica izvijestila je da zbog noći obustavlja današnje traganje za nestalim pomorcima tegljača Bourbon Rhode, među kojima se nalazi i šibenski kapetan Dino Miškić.

“Američki zrakoplov će biti prisutan na mjestu za potporu traganju, koje sada provode 4 broda u pretražnoj zoni. Nacionalna mornarica i potražni zrakoplov Falcon 50 ponovno će raditi sutra ujutro, u nedjelju 29 rujna, i s drugim sredstvima koja su u pripravnosti” – izvijestila je Francuska ratna mornarica.

Američki pilot jednog od zrakoplova koji je sudjelovao u potrazi Tod Richards napisao je:

– Danas sam sudjelovao u misiji traganja i spašavanja, izuzetno stresan događaj. Vrlo je teško pronaći bilo što u nemirnom moru. I od trgovačkog broda Excellence zatraženo je da skrene u potrazi za brodom Bourbon Rhode koji je jučer poslao poziv u pomoć, nakon što je počeo primati more, vjerojatno zbog toga što ga je uhvatio uragan Lorenzo. Na fotografijama je naša letna putanja i pogled na trgovački brod Excellence – napisao je na Facebooku.

Tvrtka Bourbon Offshore u posljednjem priopćenju nešto ranije potvrđuje da su mobilizirani spasilački timovi izvukli splav za spašavanje na kojem su bila tri člana posade kojeg je identificirao potražni zrakoplov Falcon 50. Potvrdili su da je brod potonuo. Pretraživanje se i dalje vrši u vremenskim uvjetima koji se poboljšavaju. Brojni komercijalni brodovi promijenili su svoj kurs kako bi pomogli, kao i zrakoplov američkog Nacionalnog centra za uragane.

Krizni stožer kojeg je mobilizirala tvrtka u suradnji s Francuskom ratnom mornaricom uspostavio je timove koji će pravodobno informirati obitelji članova posade i pružiti im potpunu podršku u ovom teškom vremenu, navodi između ostalog tvrtka Bourbon Offshore koja će objavljivati stanje na terenu po primitku novih podataka.

Bourbon Rhode PRESS

D.G.

PROČITAJTE JOŠ:

Potonuo tegljač čiji je kapetan iz Šibenika, spašeno troje, za preostalom posadom se traga

D.G.

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.