Potpisano 16 novih ugovora iz projekta 'Tu je tvoj dom'

SPLIT - U Splitsko-dalmatinskoj županiji u četvrtak je potpisano 16 novih ugovora iz demografskog programa 'Tu je tvoj dom', kojim se potiču mlade obitelji iz ruralnih područja na izgradnju i adaptaciju kuća.

Ugovore je podijelio župan Blaženko Boban podsjetivši da je do danas Splitsko-dalmatinska županija dala ukupno potpora za 241 obitelj, koja je odlučila graditi svoj dom u Dalmatinskoj zagori.

Iz županijskog proračuna je za 241 mladu obitelj izdvojeno više od 23 milijuna kuna, a današnja je podjela vrijedna 1,6 milijuna kuna, odnosno više od 212 tisuća eura, prenosi HRT.

- U svibnju ćemo potpisati novi 41 ugovor te tijekom ove godine raspisati novi javni poziv za nove korisnike. Svi ti korisnici se mogu prijaviti i na ostale razne javne pozive, kao i na EU fondove jer ovaj projekt ne isključuje niti jedan drugi javni poziv - rekao je župan Boban.

Splitsko-dalmatinska županija prva je županija u Hrvatskoj koja na taj način pomaže mladim obiteljima iz ruralnih područja izgraditi vlastiti dom i ostati svoj na svome. Ovo je peta raspodjela po natječaju iz 2021., dok je prva bila 2019.

B.K.

PROČITAJTE JOŠ:

Splitsko-dalmatinska županija pomaže studente iz obitelji s pet i više djece
Na pomoć mogu računati redoviti studenti upisani na visokim učilištima u akademskoj godini 2022/2023. Uvjet je i prebivalište na području Splitsko-dalmatinske županije te život u zajedničkom kućanstvu s istim prebivalištem u obitelji s pet i više djece. Splitsko- dalmatinska županija i ove…