1 min. čitanja

Potpisan ugovor za projekt rekonstrukcije pristupne ceste luci Novalja

Potpisan ugovor za projekt rekonstrukcije pristupne ceste luci Novalja
Foto: Grad Novalja

NOVALJA - U Ministarstvu mora, prometa i infrastrukture potpisan je Ugovor o dodjeli bespovratnih sredstava za projekt „Rekonstrukcija Primorske ulice – 1. faza“ u Novalji.

Ugovor vrijedan više od 45 milijuna kuna sufinanciran sredstvima Europske unije potpisali su potpredsjednik Vlade i ministar mora, prometa i infrastrukture Oleg Butković i gradonačelnik Grada Novalje Ivan Dabo.

Foto: Grad Novalja

Rekonstrukcijom Primorske ulice (1. faza), koja je pristupna cesta luci otvorenoj za javni promet Luka Novalja-luka Jug, doprinijet će se većoj protočnosti prometa i povećanju prometne sigurnosti čime će se smanjiti opterećenost pristupne ceste. Projekt rekonstrukcije prometnice uključuje i rekonstrukciju 139 parkirališnih mjesta, kao i montažu solarnih klupa i čekaonica te izvođenje horizontalne signalizacije kojom će se olakšati pristup osobama s posebnim potrebama.

Projekt rekonstrukcije Primorske ulice u Novalji nastavak je velikog ciklusa ulaganja u lučku infrastrukturu gdje se sredstvima Kohezijskog fonda trenutno sufinanciraju 22 projekta rekonstrukcije ili izgradnje luka i pristupne infrastrukture u lukama od županijskog i lokalnog značaja diljem jadranske obale.

D.G.

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2023 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.