1 min. čitanja

Potpisan ugovor za izgradnju Centra za gospodarenje otpadom Lučino razdolje

Potpisan ugovor za izgradnju Centra za gospodarenje otpadom Lučino razdolje
Foto: DNŽ

U Zagrebu je potpisan ugovor sa zajednicom ponuditelja, koju čine tvrtke Magnum supra i Elektrocentar Petek, iste one koji su se prije 3 mjeseca žalile na odluku Agencije za gospodarenje otpadom Dubrovačko-neretvanske županije koja je za taj posao na natječaju objavljenom u travnju odabrala tvrtke iz BIH.

Vrijednost danas potpisanog ugovora je gotovo 400 milijuna kuna bez PDV-a, a rok za završetak projekta je tri godine.

-Došli smo do najvažnije faze realizacije projekta koji je temelj za gospodarenje otpadom po najvišim europskim standardima. I ovim putem naglašavam kako je Centar za gospodarenje otpadom iznimno bitan projekt. Mi, u našoj županiji, nećemo dopustiti napuljski scenarij - poručio je nakon potpisivanja ugovora dubrovačko-neretvanski župan Nikola Dobroslavić.

Zanimljivo je da su posao projektiranja i izgradnje navedenog centra dobile tvrtke koje su se prije tri mjeseca žalile na odluku Agencije za gospodarenje otpadom iz Dubrovnika, koja je u drugom postupku javne nabave prihvatila ekonomski najpovoljniju ponudu zajednice ponuditelja iz BIH.  Državna komisija za kontrolu javne nabave prihvatila je žalbu tvrtki Magnum supra d.o.o i Elektrocentar Petek d.o.o., poništila odluku i cijelu priču vratila na početak.

CGO Lučino razdolje jedan je od ukupno 11 planiranih centara za gospodarenje otpadom u Hrvatskoj. Pokrivat će područje Dubrovačke-neretvanske županije - pet gradova i sedamnaest općina s oko 122 000 stanovnika. Nalazit će se na području Općine Dubrovačko primorje, nedaleko od Malostonskog zaljeva što je izazvalo brojne prijepore u županiji, ali i među školjkarima koji strahuju da bi otpadne vode iz navedenog centra, zbog propusnog krškog terena, mogle ugroziti uzgoj školjaka.

Projekt obuhvaća izgradnju šest pretovarnih stanica u Dubrovniku, Metkoviću, Janjini, na Mljetu, Lastovu i Korčuli, a planirani kapacitet obrade je oko 40.000 tona godišnje. U sklopu centra nalazit će se i postrojenje za obradu građevnog otpada kapaciteta 7520 tona godišnje.

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2023 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.