POTPISAN UGOVOR Kartirat će se obalna i pridnena morska staništa

SPLIT - Na temelju suglasnosti Vlade Republike Hrvatske od 29. rujna 2022., u Hrvatskom hidrografskom institutu potpisan je ugovor vrijednosti od 10,8 milijuna kuna između Instituta za oceanografiju i ribarstvo (IZOR) u Splitu i Hrvatskog hidrografskog instituta (HHI).

Naime IZOR je naručio, a HHI će izvršiti kartiranje obalnih i pridnenih morskih staništa u obalnom moru RH i pridnenih morskih staništa u hrvatskom epikontinentalnom pojasu u sklopu OPKK projekta „Kartiranje obalnih i pridnenih morskih staništa na području Jadranskog mora pod nacionalnom jurisdikcijom“.

U sklopu Ugovora Hrvatski hidrografski institut izvršit će aktivnosti pribave i dostave podataka i izrade digitalnog modela terena Jadranskog mora.

Foto: HHI

D.G.

PROČITAJTE JOŠ:

Hidrografski institut će kartirati pridnena morska staništa
ZAGREB/SPLIT - Vlada je donijela Odluku o davanju suglasnosti ravnateljici Hrvatskog hidrografskog instituta za sklapanje Podizvoditeljskog ugovora s Institutom za oceanografiju i ribarstvo, Split. U Ugovoru o pružanju usluge kartiranja obalnih i pridnenih morskih staništa u obalnom moru RH i pridn…