1 min. čitanja

Potpisan 600 milijuna kuna vrijedan ugovor za izgradnju obilaznice iznad Novog Vinodolskog

Potpisan 600 milijuna kuna vrijedan ugovor za izgradnju obilaznice iznad Novog Vinodolskog
Foto: HAC

NOVI VINODOLSKI – U Novom Vinodolskom jučer je potpisan 600 milijuna kuna vrijedan ugovor za izgradnju obilaznice za koju su pripreme počele još prije 10 godina.

Ugovor o izvođenju radova za izgradnju obilaznice potpisali su predstavnici Hrvatskih autocesta i odabrane zajednice ponuditelja, koju čine tvrtke Kolektor CPG iz Slovenije i ICM SPA iz Italije. Nova dionica sastavni je dio buduće autoceste A7 Rupa-Rijeka-Žuta Lokva, a rok za njezin dovršetak je 3 godine.

Na potpisivanju je bio i ministar prometa Oleg Butković koji je istaknuo kako je obilaznica tek prva faza projekta gradnje buduće autoceste A7 te da dobri financijski rezultati HAC-a, uz provedeno restrukturiranje cestarskog sektora, otvaraju mogućnost da gradnja počne u idućih nekoliko godina.

– To jest prva faza izgradnje autoceste od Križišća do Žute Lokve. Postoje dobre naznake da se u idućim godinama krene i s autocestom cijelom dionicom, kao i prema Dubrovniku – rekao je Butković.

Naglasio je kako se sada u prometnu infrastrukturu u Hrvatskoj ulaže oko 25 milijarda kuna te da se promet pokazao kao jako učinkovit resor u povlačenju europskih sredstava i realizaciji velikih infrastrukturnih projekata.

Predsjednik uprave HAC-a Boris Huzjan rekao je da je obilaznica važna ne samo za Novi Vinodolski i Primorsko-goransku županiju već i za cijelu Hrvatsku jer prolazi trasom Jadransko-jonskog koridora. HAC je, tvrdi Huzjan, osigurao vrlo povoljno financiranje projekta.

– Osigurali smo financiranje u iznosu od 81 milijun eura, od čega polovinu u suradnji s HPB-om, uz kamatu od 1,03 posto te drugu polovinu s HBOR-om, uz kamatu od 1,8 posto, pri čemu je kamatna stopa nepromjenjiva. Za nas u HAC-u ovo je izuzetno važan projekt – zaključio je Huzjan.

M.B.

PROČITAJTE JOŠ:

Gradi se obilaznica Novog Vinodolskog
Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.