2 min. čitanja

Pošteni građanin pronašao novac, a u isto vrijeme ‘lažni policajci’ operiraju na području Rijeke

Pošteni građanin pronašao novac, a u isto vrijeme ‘lažni policajci’ operiraju na području Rijeke
Foto: Pixabay/Ilustracija

U nedjelju, 26. lipnja u poslijepodnevnim satima na bankomatu u Novom Vinodolskom, 43-godišnji hrvatski državljanin pronašao je zaboravljeni novac. Sutradan je došao u Policijsku postaju Crikvenica te pronađeni novac predao policiji.

Policijski službenici su potom kontaktirali djelatnicu navedene banke u čijem je vlasništvu bankomat te su saznali da ih je u jutarnjim satima nazvala ženska osoba kazavši da je zaboravila uzeti novac na bankomatu.

Budući da su je iz banke uputili da navedeni događaj prijavi Policijskoj postaji Crikvenica, a da to do sada nije učinila ovim putem pozivamo vlasnicu izgubljenog novca da se javi u Policijsku postaju Crikvenica, Kralja Tomislava 85a.

Zahvaljujemo poštenom nalazniku koji je svojom nesebičnom gestom ukazao na važnost poštenja i pomoći sugrađanima.

Opet lažni policajac na “terenu“, oprez građani!

Jučer su službenici I. policijske postaje Rijeka zaprimili prijavu o počinjenju kaznenog djela teške krađe i računalne prijevare na štetu 67-godišnje hrvatske državljanke.

Naime, oštećenu je telefonski kontaktirala nepoznata muška osoba koja se lažno predstavila kao policijski službenik, pozivajući ju da treba donijeti novac u policijsku postaju budući da je utvrđeno kako je s lažnim novčanicama platila račun u trgovini.

Povjerovavši u ovu lažnu priču, a budući da zbog svog zdravstvenog stanja nije u mogućnosti duže hodati, pustila ga je u svoj stan na području Škurinja i pri tome mu predala tisuću kuna, ali i bankovnu karticu s brojem pina. Počinitelj joj je obećao da će se vrlo brzo vratiti s pravim novčanicama i njezinom bankovnom karticom.

Kako se isti nije vratio ni za par sati, posumnjala je u prijevaru i otišla do najbliže banke gdje je utvrdila da joj je s računa podignuto četiri tisuće kuna.

Opisanim događajem još jednom podsjećamo građane da policijski službenici ne obavljaju poslove skupljanja tzv. lažnih novčanica ili nakita od građana pa ih upozoravamo da ne vjeruju nepoznatim osobama koje se predstavljaju kao policajci. Ovakvi počinitelji najčešće zlouporabljuju zdravstveno stanje građana ili njihovu starosnu dob pa ih uvjere u lažne činjenice te potom materijalno oštete.

Napominjemo da svaki policijski službenik prilikom postupanja uvijek pokaže svoju policijsku značku i službenu iskaznicu, stoga pozivamo građane da provjere s kime komuniciraju prije nego te osobe puste u svoj dom ili im predaju novac te druge predmete. Ukoliko posumnjate da je riječ o počinjenju neke kažnjive radnje odmah se javite u policiju na broj 192!

Z.G.

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2022 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.