1 min. čitanja

Postavljali bombe po Kvarneru i iznuđivali milijunske iznose

Postavljali bombe po Kvarneru i iznuđivali milijunske iznose
Foto: Pexels

RIJEKA - 34-godišnji hrvatski i 53-godišnji njemački državljanin provodili su teror i sijali strah na širem riječkom području tražeći isplate u kripto valuti.

Prvu su napravu postavili su 17. travnja pored hotela u Opatiji i koristeći internet platforme koje omogućuju anonimnost, zahtijevali isplatu iznosa u kripto valuti u protuvrijednosti od 3,9 milijuna eura. Naravno uz prijetnju da će nastaviti s postavljanjem eksplozivnih naprava te da će ih aktivirati ako im se ne ispune zahtjevi.

No, to nije bilo sve.

21. svibnja su u blizini trgovačkog centra u Rijeci postavili i aktivirali jednu improviziranu eksplozivnu napravu, a eksplozija je pričinila imovinsku štetu. Potom su ponovili zahtjev za isplatom, ovog puta 4,6 milijuna eura u kripto valuti. Još jednu eksplozivnu napravu su postavili i aktivirali kod upravne zgrade trgovačkog društva 28. svibnja. Policija je pronašla još dvije eksplozivne naprave u blizini, no njih zločinci nisu uspjeli aktivirati.

Mediji navode kako je sve izvedeno na štetu hotelskog društva Liburnia riviera hoteli i trgovačkog društva Plodine. Eksplozivne naprave postavljali su kod luksuznog hotela Ambasador u Opatiji te trgovačkih centara Plodina u Rijeci i Kostreni, te kod upravne zgrade Plodina na Pećinama u Rijeci.

Obojica su zadržani u istražnom zatvoru u kojem se nalaze od uhićenja, 29. svibnja, a protiv njih je podignut čitav niz optužnica pa će "eksplozivni duo" tamo do daljnjega najvjerojatnije i ostati.

J.T.

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.