1 min. čitanja

Poskupljuje gorivo? Pogledajte moguće nove cijene

Poskupljuje gorivo? Pogledajte moguće nove cijene
Foto: Pixabay

Trenutno cijena benzina iznosi 1,28 eura po litri, a cijena dizela je 1,44 eura po litri. Vlada danas odlučuje i o novim cijenama goriva.

Nakon što smo prije dva tjedna doživjeli dobro iznenađenje iz Vlade kada su cijene goriva značajno pale, idućeg bi tjedna to trebalo izgledati nešto drugačije.

Prema neslužbenim informacijama RTL-a, danas bi Vlada trebala odlučiti o novim cijenama koje će poskupjeti.

Dakle, trenutno cijena benzina iznosi 1,28 eura po litri, a cijena dizela je 1,44 eura po litri. Moguća nova cijena za benzin iznosit će 1,33 eura po litri što je uvećanje za 0,05 eura, a cijena dizela mogla bi iznositi 1,47 eura po litri što je uvećanja od 0,03 eura po litri.

Petrol i Crodux objavili su jučer više cijene goriva. Iz Ministarstva gospodarstva kažu da ove više cijene nisu moguće s obzirom na to da je vlada prije dva tjedna odredila gornju granicu na 1.28 eura po litri za benzin i 1.44 eura po litri za dizel. Državni inspektorat je najavio inspekciju, javlja RTL.

Iz Petrola i Croduxa sinoć su poslali priopćenje oko viših cijena iskazanih u eurima.

"Dana 29.12.2022. na sjednici Vlade RH donesena je uredba s propisanom visinom trošarina, a važeća je s 01.01.2023. Zbog povećanja propisane trošarine na benzinskim i dizelskim gorivima te poštivanja Vladine uredbe bili smo obvezni formirati cijene tako da smo ih povećali točno za iznos razlike između stare i nove uredbe. Visina trošarine po staroj uredbi: 3.06 kn/lit za benzinska goriva i 2.66 kn/lit za dizelska goriva Visina trošarina po novoj uredbi: 3.86 kn/lit za benzinska goriva i 3.06 kn/lit za dizelska goriva”, objavili su, javlja RTL.

I.G.

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.