>
  2 min. čitanja

Posjet polaznika Ratne škole "Ban Josip Jelačić" Državnoj intervencijskoj postrojbi civilne zaštite Rijeka

Posjet polaznika Ratne škole "Ban Josip Jelačić" Državnoj intervencijskoj postrojbi civilne zaštite Rijeka
Foto: MUP

U sklopu studijskog putovanja Državnu intervencijsku postrojbu civilne zaštite Rijeka su, 27. ožujka 2024., posjetili polaznici 26. naraštaja Ratne škole “Ban Josip Jelačić” Hrvatskog vojnog učilišta „Dr. Franjo Tuđman“.

Polaznike Ratne škole „Ban Josip Jelačić” prigodno je dočekao voditelj Državne intervencijske postrojbe civilne zaštite Rijeka Siniša Badovinac te im prezentirao organizaciju i zadaće Državne intervencijske postrojbe civilne zaštite kao i akcije u kojima su sudjelovali. Tom prilikom govorio je o implementaciji naučenih lekcija iz potresa (Drač, Banovina, Turska) u razvoj SOP-a za djelovanje MUSAR modula RH u inozemstvu. Polaznici su doznali više o iskustvima proizašlih iz takvih nesreća, kao i o načinu rada, koordinaciji i suradnji na licu mjesta nakon katastrofe u međunarodnom okruženju. Sudionici ovog posjeta aktivno su sudjelovali postavljajući brojna pitanja te na kraju pogledali i upoznali se s opremom kojom raspolaže Državna intervencijska postrojba civilne zaštite.

U tijeku je školovanje 26. naraštaja Ratne škole koje pohađa 13 polaznika, od kojih je osam polaznika iz RH.

Ratna škola „Ban Josip Jelačić” najviša je vojno-civilna obrazovna institucija u Republici Hrvatskoj koja obrazuje visoke časnike oružanih snaga kao i druge državne službenike da budu školovani i prepoznati kao budući ključni provoditelji Strategije nacionalne sigurnosti. Ova posjeta je shodno tome od iznimnog značaja polaznicima Ratne škole kako bi dobili pravu sliku o važnosti civilne zaštite kao strateške komponente nacionalne sigurnosti Hrvatske.

I.B.

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.