2 min. čitanja

Posada jedrilice na Molatu tank govana ispustili u uvalu: "Smrad i smeđa mrlja šire se uokolo!"

Posada jedrilice na Molatu tank govana ispustili u uvalu: "Smrad i smeđa mrlja šire se uokolo!"
Foto: 057.info / Screenshot / Youtube

MOLAT - Na otoku Molatu prizor, koji nije ni prljavština od građevinskih radova, a niti cvjetanje mora već apsolutni užas teško zamisliv ikome tko drži do očuvanja okoliša i opće kulture.

Naime, usred uvale u samom Molatu, jedna od jedrilica ispustila je crni tank te je čitavu uvalu preplavio neugodan miris, a more je dobilo nezavidnu nijansu fekalija, piše 057info.

Što je najgore, svi vide ovo ponašanje, a nitko ne reagira. Trebalo jei zvati Lučku kapetaniju, dok ne dođu lučki redari, koje najavljuje novi Zakon o pomorskom dobru. Lučki redari bi tako trebali nadzirati provedbu reda u lukama otvorenim za javni promet, a moći će izdavati i prekršajne naloge. Ovo je osobito važno zbog brojnih zaštićenih dijelova prirode, kojima naša obala i otoci obiluju.

Zanimljiv podatak je da je oko 40% svjetske charter flote u brodovima od 10 do 24 metra upravo u Hrvatskoj, što je svakako dodatni motiv da se poradi na saniranju ovakvog bezobrazluka i nekulture.

Sve dotad će svakojaki nautičari i oni koji se tako vole zvati na ovaj način tretirati naše more i seru nam ispred nosa.

D.G.

PROČITAJTE JOŠ:

Jedriličar usred uvale Dugog otoka ispustio cijeli rezervoar govana?
Čitateljica nam šalje fotografiju koja, kako kaže, prikazuje “gospodina” koji je danas ispraznio cijeli rezervoar fekalija u uvali kod mjesta Soline na Dugom otoku. - Smatram da je ovakvo zagađivanje mora, u uvali gdje se ljudi i djeca kupaju nedopustivo i za svaku osudu - kaže čitateljic…
Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.