>
  1 min. čitanja

Pored oštećenog plinovoda Sjeverni tok 2 pronađen nepoznati predmet

Pored oštećenog plinovoda Sjeverni tok 2 pronađen nepoznati predmet
Foto: Unsplash - Baltic Sea

SVIJET - Danske vlasti smatraju da predmet ne predstavlja neposrednu sigurnosnu opasnost, ali su ga uz pomoć nacionalnih vojnih snaga odlučile izvući.

Danska energetska agencija pozvala je tvrtku Nord Stream 2 AG sa sjedištem u Švicarskoj da sudjeluje u operaciji izvlačenja nepoznatog predmeta pronađenog pored oštećenog plinovoda Sjeverni tok 2 u Baltičkom moru.

Danske vlasti su tvrde da predmet ne predstavlja neposrednu sigurnosnu opasnost, ali su ga odlučile izvući uz pomoć nacionalnih vojnih snaga.

Agencija čeka odgovor od Nord Streama 2, koji vodi jedan od dva ruska plinovoda oštećena u eksplozijama prošlog rujna, na zahtjev da pomogne identificirati objekt. Bloomberg javlja da bi mogla biti riječ o dimnoj plutači, uređaju za slanje signala u slučaju opasnosti.

U međuvremenu su danske vlasti objavile sliku predmeta. Radi se o predmetu cilindričnog oblika visine 40-ak centimetara koji se nalazi uz samu cijev, prenosi Index.

B.K.

PROČITAJTE JOŠ:

Švedska potvrdila sabotažu plinovoda Sjeverni tok 1 i 2 - pronađeni su tragovi eksploziva
Švedski dužnosnici potvrdili su u petak da su rujanske eksplozije koje su uništile dijelove plinovoda Sjeverni tok 1 i 2 koji je prenosio prirodni plin iz Rusije u Njemačku ispod Baltičkog mora, bile sabotaža, te da su pronađeni tragovi eksploziva. Tužitelj Mats Ljungqvist izjavio je da su sve pažl…
Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.