Završna večer gastronomskog programa "Cabernet sauvignon i plava riba“, održana je u petak 5. prosinca u Poreču i privukla je iznimno velik interes te je bila rasprodana znatno prije početka događaj.
Večer je započela aperitivom nakon čega su gosti uživali u četveroslijednom meniju koji je chef Goran Hrastovčak osmislio kao suvremenu interpretaciju plave ribe i sezonskih sastojaka. Uz svaki slijed poslužena su pažljivo odabrana vina koja je stručno predstavio sommelier Zoran Gregorović, istaknuvši njihove karakteristike i razloge pojedinih sljubljivanja.
Prvi slijed – kombinacija tune, korabice, dimljenog krumpira i sezama poslužen uz Rose Festigiu. Drugi slijed, ravioli sa slanim sardonima, pistacijom i paljenim keljem, pratio je Cabernet Sauvignon. U nastavku je skuša s barbeque salatom, misom i grožđem bila uparenja s Cabernet Sauvignonom, dok je desert od kestena, gljiva, čokolade i sourdougha zaokružio večer uz slatki Cabernet Sauvignon proizveden od prosušenog grožđa.
Uh, da nam je bilo biti u Poreču!
J.T.
© 2025 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev