2 min. čitanja

Popularna „Viška“ ponovno na Visu

Popularna „Viška“ ponovno na Visu
Foto: JK Labud

VIS – Nakon jedne preskočene godine, kada je silom prilika promijenila smjer i jedrila se prema Starom Gradu, „Viška regata „ ponovno hvata kurs prema Visu. U petak 15. listopada zabijeliti će se akvatorij pred Splitom na startu 77. Viške regate koji se očekuje u 9 sati.

Ova atraktivna regata u organizaciji Jedriličarskog kluba LABUD tradicionalno privlači jedriličare iz cijele Europe, a on-line je već prijavljeno blizu 120 posada a prijave su još moguće OVDJE.

Foto: JK Labud

Raduje dobra vremenska prognoza sa suhim vremenom i dosta vjetra, ali i velika novost, a to je kako od ove godine najbolji jedriličari po skupinama kao nagradu za svoj uspjeh dobivaju i jedinstvenu skulpturu koju je specijalno za Višku regatu kreirao jedan od eminentnih  suvremenih hrvatskih kipara Dalibor Stošić. Naravno, velika izvorna skulptura kako tradicija i nalaže, bit će prijelazna, a najbolji osvajaju one nešto manje koje im idu u trajno vlasništvo.

Dalibor Stošić sa skulpturom Viške regate – Foto: JK Labud

Organizacijska novost koja je uvedena prije nekoliko godina i koja se odnosi na razvrstavanje krstaša  prema kojoj će  Regatni odbor u skladu s pristiglim prijavama razdijeliti krstaše razreda Open na podrazred  racing (regatnih) i cruising (navigacijskih) krstaša vrijedi i za ovo izdanje “Viške.  Ovim se daje mogućnost jedrilicama koje nemaju vrhunsko jedrilje da budu pobjednici u okviru svojih skupina.

Foto: JK Labud

– Ne očekujemo da se ponovi po broju prijava rekordna  75.Viška regata, ali vjerujemo kako će i ovogodišnje izdanje opravdati sva jedriličarska očekivanja – rekao nam je direktor regate kapetan Toni Mlikota.

U dvije etape najbrži brod regate prema jedrenom vremenu u oba plova osigurava naslov „Najbrže jedrilice“ prema kriteriju najbržeg jedrenog vremena, dok je „Službeni pobjednik Viške regate“ najuspješniji brod prema ORC razvrstanju.

Foto: JK Labud

U nedjelju navečer u J.K. Labud, za najuspješnije posade po svim skupinama i razvrstanjima organizira se dodjela priznanja, a za sve sudionike i prigodna okrijepa, te glazba uživo.

Poštujte more, al prkosite vitru športskim odgojem i zdravim duhom… Viška regata je idealna prilika!

Maja Duplančić

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.