FOTO/VIDEO OLUJNI OŠTRO I LEBIĆ Opet poplavljene rive, valovi uništavaju prvi red do mora!

Veći dio obale i otoka Dalmacije jutros je pogođen velikom plimom i valovima koji su posljedica duboke ciklone i olujnog oštra i lebića koji puše još od ranih jutarnjih sati.

Udari vjetra povremeno prelaze 100 kilometara na sat, a more je više od 80 cm iznad srednje razine.

U mnogim situacijama prvi red do mora potpuno je uništen djelovanjem valova, kao i imovina građana za koju su mislili da je sigurna. U moru su tako završili automobili, kao i čitavi štekati kafića!

Kolege iz Dalmacije danas prenose snimke poplavljenih riva.

D.G.

PROČITAJTE JOŠ:

VIDEO Olujno nevrijeme u potpunosti uništilo bespravno izgrađenu cestu uz more na Viru, zbog koje je osuđen bivši načelnik Kapović!
Nevrijeme je ostavilo posljedice diljem obale. Nije izuzetak ni otok Vir, o kojem smo godinama slušali u kontekstu bespravne gradnje. Uništena je tako i cesta na pomorskom dobru oko Punte Vira, za koju je bivši načelnik Kristijan Kapović osuđen na šest mjeseci zatvora, uvjetno na dvije godine.…
Olujno jugo diljem Jadrana, more i do 6! U prekidu brojne linije prema otocima
Zbog olujnog vjetra, na čitavom Jadranu na snazi je narančasti stupanj meteoalarma. Puše umjereno do jako, ponegdje i olujno jugo i oštro. Najjači udar vjetra izmjeren je u Splitu i iznosi 90 km/h. Državni hidrometeorološki zavod upozorava: Očekujte i budite pripravni za olujne brzine vjetra u ko…