2 min. čitanja

POPLAVA U ZADRU Ceste opet postale bujice, poplavio zatvoreni gradski bazen

POPLAVA U ZADRU Ceste opet postale bujice, poplavio zatvoreni gradski bazen
Foto: Čitatelji / Screenshot

ZADAR je jutros probudila snažna kiša koja je donijela veliku količinu oborina, te doslovno poplavila grad. Velik brod automobila zaglavio je usred bujica, a voda se ponegdje digla i više od metra!

Zadrani javljaju da su problem i velike bujice zbog kojih je nemoguće prometovanje kritičnim ulicama. 

U samo sat vremena palo je 50 litara kiše po četvornome metru i poplavilo mnoge dijelove grada, rekla je Hini dežurna meteorologinja Državnog hidrometeorološkog zavoda Anita Vidović.

- U izvanrednom mjerenju, zabilježili smo 50 litara kiše po četvornome metru između 7 i 8 sati. Toliko oborina inače u ovo doba godine padne u mjesec dana - dodala je meteorologinja Vidović.

Kiša je podigla i više šahtova na prometnicama, pa se građani mole da ne izlaze iz kuće ako ne moraju. Građani su ljuti, upirući prstom u gradske službe što ne čiste šahtove i odvodne sustave, jer gotovo da nema dijela grada u kojem nema štete.

Gradski vijećnik Mate Lukić, jedan je od onih koji su jutros imali nesreću da mu je automobil je potpuno poplavljen.

- Kako se ovo moglo dogoditi? Ovo je novo raskrižje! Ovo je nevjerojatno! Najgore od svega što sam dijete vozio u autu! Je li itko očistio šahtove u gradu?! Svaka čast izvođačima - poručio je Lukić u videu kojeg možete vidjeti ovdje.

Zbog prodora vode, sportski centar Višnjik zatražio žurnu pomoć vatrogasaca!

Zbog ekstremne količine kiše koja je u jutarnjim satima pogodila Zadar, a zbog čega nije bilo moguće da infrastruktura oborinskih voda prihvati svekolike oborine, došlo je do prodora vodene bujice u zatvoreno bazensko plivalište.

0:00
/0:19

Voda prodire u prostorije zatvorenog plivališta Višnjik

Športski centar Višnjik zatražio je žurnu pomoć Javne vatrogasne postrojbe Zadar i Odvodnje Zadar, a osoblje zatvorenoga bazenskoga plivališta, uz svesrdnu potporu korisnika koji su se zatekli u bazenu, poduzelo je sve moguće da se umanji šteta, te je započelo djelovati na zahvatima da se bazenska infrastruktura zaštiti u najvećoj mogućoj mjeri.

0:00
/1:11

Zbog navedenoga, molimo sve korisnike za razumijevanje, a cijeli će objekt do daljega biti zatvoren. Čim budu ostvareni svi uvjeti za ponovno otvaranje javnost će o tomu biti obaviještena.

Stižu dojave i o poplavljenim podrumima, a sve službe su trenutno na terenu, pa je u ovim trenucima nemoguće govoriti o procjenjenoj šteti, no ona će zasigurno biti velika.

D.G.

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.