1 min. čitanja

Popio bocu viskija tijekom leta pa radio nered u Zračnoj luci

Popio bocu viskija tijekom leta pa radio nered u Zračnoj luci
Foto: Unsplash

ZADAR - Općinski sud u Zadru izrekao je novčanu kaznu od sto eura hrvatskom državljaninu koji je izazvao nered u Zračnoj luci Zadar nakon slijetanja zrakoplova iz Londona.

U Zračnoj luci Zadar u Zemuniku Donjem, na ulaznoj graničnoj kontroli 2. svibnja 2019. godine oko 16 sati, hrvatski državljanin je zapalio cigaretu na što ga je upozorio policijski službenik.

Bio je u vidno alkoholiziranom stanju te je po ulasku u prostor za dolazak međunarodnih putnika počeo vikati i vrijeđati ostale putnike pogrdnim riječima te ih gurao.

Nastavio je narušavati javni red i mir te je nakon upozorenja izdvojen od ostalih putnika i bez uporabe sredstava prisile doveden u službene prostorije Postaje pomorske i aerodromske policije Zadar.

Okrivljeniku su slani pozivi za ročište na koje se on nije odazivao, a dostavna služba je na povratnicama stavljala naznaku 'odselio'. Na kraju je ročište sazvano putem oglasne ploče Suda te su izvedeni dokazi prisutnosti alkohola u krvi od 1,59 g/kg.

Također je utvrđeno da je u jutarnjim satima predmetnog dana stigao u zračnu luku u Londonu, gdje je u aerodromskom kafiću čekao prijavu i obavljanje granične kontrole. Nakon toga je u Duty free shopu kupio bocu viskija i popio je tijekom leta, pa se daljnjih događaja nakon slijetanja u zadarsku zračnu luku ne sjeća.

Ovakvim postupanjem okrivljeni je prekršio odredbe Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira, te mu je izrečena novčana kazna u iznosu od sto eura, prenosi 057info.

B.K.

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.