3 min. čitanja

Pomorski sustav za pogibelj i sigurnost na moru zapošljava operatora pomorskih komunikacija

Pomorski sustav za pogibelj i sigurnost na moru zapošljava operatora pomorskih komunikacija
Foto: Plovput

RIJEKA - U sklopu natječaja za zapošljavanje kojeg je ovog tjedna objavio Plovput, traži se operator pomorskih komunikacija - pripravnik, za radno mjesto u Rijeci.

Sukladno Svjetskom pomorskom sustavu za pogibelj i sigurnost (GMDSS – Global Maritime Distress and Safety System) istočni dio Jadranskog mora spada u morsko područje A1, u kojem je Republika Hrvatska dužna osigurati pokrivenost VHF (CH16 i radni kanali), VHF DSC (CH70) i NAVTEX signalom.

Zakonom o Plovputu definirano je da navedene poslove u ime Republike Hrvatske obavlja Plovput, a uspostavljena je i unutarnja radijsku mreža koja obuhvaća VHF radijske uređaje u sjedištima plovnih područja, na pomorskim svjetionicima sa svjetioničarskom posadom, signalnoj postaji Jadrija, te plovilima Društva.

Kako bi navedena usluga bila na najvišoj razini, Plovput ima uspostavljenu i 24-satnu pripravnost za sustave u funkciji pomorske radijske službe, kao i preventivno i redovno održavanje, što rezultira time da se prekidi rada sustava mjere u minutama na razini godine.

Trenutno, Plovput traži pripravnika operatora pomorskih komunikacija.

Opis poslova: Obavljanje poslova vezanih za pogibelj i sigurnost na moru; bdijenje na frekvencijama za pogibelj i sigurnost plovidbe na moru (VHF ch 16, VHF DSC ch. 70); zaprimanje i odašiljanje poziva na VHF sustavu te zapis o  komunikaciji na VHF kanalima u GMDSS/Res. 331 Radio dnevnik I; zaprimanje, potvrda i odašiljanje poziva na VHF DSC sustavu te evidencija u GMDSS Radio dnevnik II; posredovanje u akcijama traganja i spašavanja (SAR), kojima koordinira Nacionalna središnjica za traganje i spašavanje na moru (MRCC) U Rijeci, evidencija u pripadajućim Radio-dnevnicima te pisanje Izvješća o intervenciji; emitiranje MSI emisija te evidencija u GMDSS/Res. 331 Radio dnevnik I; pisanje/priprema redovnih i izvanrednih NAVTEX MSI emisija te evidencija u GMDSS/Res. 339 Navtex Radio dnevnik; prijava i odjava kvarova na sustavima sigurnosti plovidbe –VHF, VHF DSC, NAVTEX, VPN MREŽA, UPS  te  smetnji /ometanja na VHF kanalima HAKOM-u; dojava obavijesti o pogašenju OPS-a prema nadležnim LK i kontrola rada SDN sustava; obavlja i druge poslove koji po svojoj naravi spadaju u poslove radnog mjesta, kao i poslove po nalogu neposrednog nadređenog kojem je za svoj rad i neposredno odgovoran; s

Operatorom pomorskih komunikacija je suodgovoran za ispravno funkcioniranje ORP-a za vrijeme trajanja smjene; s Operatorom pomorskih komunikacija je suodgovoran za obavljanje poslova vezanih za pogibelj i sigurnost plovidbe na moru; s Operatorom pomorskih komunikacija je suodgovoran za ispravnost uređaja i opreme putem koje se obavlja radijska služba tijekom smjene

Mjesto rada: Rijeka
Razina obrazovanja: VSS pomorskog ili tehničkog usmjerenja
Radno iskustvo: bez radnog iskustva
Posebni uvjeti: poznavanje engleskog jezika, ispit za GMDSS operatora s općom ovlasti, ispit za vozača B kategorije
Vrsta zaposlenja: na određeno
Smještaj: nema smještaja radnika
Naknada za prijevoz: u cijelosti
Predviđena plaća: 1.000,00 EUR neto
Radno vrijeme: puno radno vrijeme, nejednaki raspored radnog vremena (u turnusima), noćni rad, rad vikendom i praznikom
Načini kontakta kandidata s poslodavcem: pisana zamolba na adresu Obala Lazareta 1, 21000 Split i e-mail kadrovska.sluzba@plovput.hr.

Natječaj vrijedi do 5. veljače 2023. godine

D.G.

PROČITAJTE JOŠ:

PLOVPUT ZAPOŠLJAVA Traže se vježbenici palube i stroja, te operator pomorskih komunikacija
Tvrtka Plovput Split objavila je tri natječaja za zapošljavanje. Dva radna mjesta su na brodu i to plovnim objektima, smještenim u Splitu, dok je treće radno mjesto u Rijeci, odnosno u nacionalnoj središnjici za traganje i spašavanje na moru. Natječaj za zapošljavanje - Vježbenik palube Naziv rad…
Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.