1 min. čitanja

Riječka pomorska policija i djelatnici Lučke kapetanije spasili Austrijanca

Riječka pomorska policija i djelatnici Lučke kapetanije spasili Austrijanca
Foto: MUP

RIJEKA - Policijski službenici Postaje pomorske policije Rijeka i djelatnici Lučke kapetanije Rijeka, ispostave Rab jutros su oko 9,30 sati u uvali kod rta Kalifront pronašli sklonjenog državljanina Austrije koji se nalazio u gumenjaku.

Jučer, nešto prije ponoći, postupajući po dojavi Nacionalnog pomorskog centra Zadar, posada policijskog plovila Postaje pomorske policije Rijeka krenula je prema otoku Rabu radi potrage za 68-godišnjim državljaninom Austrije koji je tijekom večernjih sati isplovio s gumenim plovilom te se do tada još nije vratio.
 
U akciju traganja za osobom i plovilom uključilo se i plovilo Lučke kapetanije Senj.
 
S obzirom na otežane vremenske uvjete na moru, odnosno jaku buru i izrazito valovito more, potraga za austrijskim državljaninom je obustavljena noćas oko 1,40 sati, no nastavila jse jutros oko 8 sati. Policijski službenici Postaje pomorske policije Rijeka i djelatnici Lučke kapetanije Rijeka, ispostave Rab jutros su oko 9,30 sati u uvali kod rta Kalifront pronašli sklonjenog državljanina Austrije koji se nalazio u gumenjaku.
 
Spomenuti nije bio ozlijeđen, a zbog nemogućnosti pristupa obali i velikih valova prekrcan je na službeno plovilo Lučke kapetanije, dok je njegovo plovilo stavljeno u tegalj.
 
Iako je zahvaljujući brzoj intervenciji, profesionalnosti policije i Lučke kapetanije, kao i vještini svladavanja zahtjevnih situacija na moru uspješno okončano spašavanje na moru, pomorska policija i ovom prilikom apelira na građane i turiste da se ne upuštaju u rizične, potencijalno pogibeljne situacije,  posebice u slučaju jakog vjetra i nepovoljnih vremenskih prilika te da pozorno prate vremensku prognozu  imajući na umu da se situacija na moru može vrlo brzo  promijeniti, odnosno pogoršati.

Svim nautičarima želimo mirno more i sigurnu plovidbu!

D.G.

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.