Policijski pas u Zadru otkrio ručne bombe, pištolj i pušku

ZADAR - Policijski pas je u stanu, kojeg na zadarskom području koristi 51-ogodišnjak, otkrio četiri ručne bombe, improvizirani pištolj, zračnu pušku s optikom te vojno streljivo.

Zadarski policijski službenici su u suradnji s policijskim službenicima protueksplozijske zaštite i službenim psom za detekciju eksploziva proveli pretragu doma i drugih prostorija kojima se osumnjičenik koristi na području Zadra.

Pronašli su zračnu pušku s optikom, 4 ručne bombe, 60 komada streljiva, improvizirani pištolj, 250 komada diabola te 3 okvira za automatsku pušku.
Službenici za protueksplozijsku zaštitu na siguran su način oduzeli pronađene ručne bombe, vojno streljivo te druge pronađene predmete.

Nakon provedenog kriminalističkog istraživanja, a zbog osnovane sumnje u počinjenje kaznenog djela Nedozvoljeno posjedovanje, izrada i nabavljanje oružja i eksplozivnih tvari, nadležnom državnom odvjetništvu kazneno je prijavljen 51-ogodišnjak, priopćila je zadarska policija.

Također, zbog počinjenih prekršaja iz Zakona o nabavi i posjedovanju oružja građana, posjedovanja oružja B kategorije bez važećeg oružnog lista te posjedovanja oružja C kategorije kojeg nije prijavio nadležnom tijelu u propisanom roku, protiv osumnjičenika slijedi optužni prijedlog nadležnom Prekršajnom sudu.

B.K.

PROČITAJTE JOŠ:

Zadarska pomorska policija uhvatila krivolovca s 1590 strogo zaštićenih ježinaca!
Pojačane aktivnosti Postaje pomorske i aerodromske policijske postaje Zadar u zadarskom akvatoriju rezultirale podnošenjem kaznene prijave te sankcioniranjem prekršaja iz Zakona o morskom ribarstvu. Policijski službenici Postaje pomorske i aerodromske policije Zadar proveli su kriminalističko istra…
S broda na suhom vezu u Zadru pokradena vrijedna oprema
U vremenu od 06. do 16. veljače u Zadru, ulica Put kotarskih serdara, nepoznati počinitelj je iz broda na suhom vezu u vlasništvu trgovačkog društva otuđio uređaj za navigaciju, dalekozor i alat. Materijalna šteta iznosi nekoliko tisuća eura, a protiv nepoznatog počinitelja se nadležnom dr…