Policija: “Žene su zatečene na plaži, nema elemenata prekršaja ni kaznene prijave”

DRVENIK VELI – O incidentu koji se jučer dogodio na javnoj plaži na Drveniku Velom, stiglo je priopćenje policije, koje prenosimo u cijelosti:

“U utorak, 22. lipnja oko 14:30 sati zatražen je dolazak policije jer su  na Drveniku Velikom dvije nepoznate ženske osobe ušle u zatvoreno  dvorište i ne žele izaći van. Policijski službenici su po zaprimljenoj dojavi krenuli službenim plovilom na mjesto događaja.  Na stjenovitoj plaži  oko 100 metara  od kuće za odmor zatekli su dvije ženske osobe s kojima su obavili razgovor. Prikupljene su informacije o događaju i pregledana je sačinjena snimka.

Utvrđeno je kako u događaju nema elemenata prekršaja, niti kaznenog djela koje se progoni po službenoj dužnosti i nije bilo potrebe za daljnjim postupanjem policije. Ukoliko osobe smatraju da su u ovom događaju oštećene kaznenim djelom protiv ugleda i časti, a koja djela se progone privatnom tužbom, policija će postupiti sukladno Zakonu o policijskim poslovima i ovlastima.

O navedenom događaju ćemo izvijestiti Lučku kapetaniju i Državni inspektorat”, izvijestila je PU Splitsko-dalmatinska.

I za kraj napomena svakome tko se nađe u sličnoj situaciji:

Šest metara od crte mora prema kopnu je pomorsko dobro i ono je opće dobro. To nije čak ni javno dobro, tu nema vlasništva. Drage čitateljice i čitatelji, domaći i gosti, apsolutno se imate pravo kupati gdje god želite na Jadranu! Nitko vas ne može, niti smije potjerati! Ako to i naprave, pozovite policiju i državne inspekcije koje su dužne uzurpatore kazniti sukladno hrvatskim zakonima koji im ne daju za pravo.

Više o incidentu, pročitajte u donjim člancima, a video možete pogledati u nastavku, ali uz upozorenje! Zbog učestalih psovki i neprikladnog riječnika, video nije namijenjen mlađim čitateljima.

PROČITAJTE JOŠ:

Vlasnik parcele na Drveniku nakon incidenta: “To nisam ja na snimci, svatko se može kupati na plaži”
INCIDENT NA DRVENIKU Uzurpirali pomorsko dobro i urlalali na kupače: “Makni mi se s plaže, je*at ću ti majku”