1 min. čitanja

Riječka policija započela s provođenjem preventivnog projekta „Zdrav za 5!“ u novoj školskoj godini

Riječka policija započela s provođenjem preventivnog projekta „Zdrav za 5!“ u novoj školskoj godini
Foto: MUP

RIJEKA - Ovo je projekt koji je nastao u suradnji Ministarstva unutarnjih poslova s Ministarstvom zdravstva, Ministarstvom zaštite okoliša i energetike te s Ministarstvom znanosti i obrazovanja na području svih osnovnih škola u Republici Hrvatskoj.

U Osnovnoj školi „Škurinje“  Rijeka započelo se s ovogodišnjim edukativnim predavanjima iz projekta „Zdrav za 5“ namijenjenim učenicima osmih razreda. Predavanje je održala Nives Kajfeš Grčko, policijska službenica za poslove prevencije Policijske uprave primorsko-goranske.

Kroz nacionalni projekt „Zdrav za 5!“ u osnovnim školama promiču se aktivnosti prevencije ovisnosti i zlouporabe alkohola kod djece i mladeži, razvijanje socio-emocionalnih vještina, uči se odgovornosti mladih u očuvanju zdravlja, te općenito o sigurnosti.  U srednjim školama učenicima prvih razreda provodit će se kroz projekt „Zdrav za 5“ predavanje o prevenciji ovisnosti i zlouporabi opojnih droga.

Ovo je projekt koji je nastao u suradnji Ministarstva unutarnjih poslova s Ministarstvom zdravstva, Ministarstvom zaštite okoliša i energetike te s Ministarstvom znanosti i obrazovanja na području svih osnovnih škola u Republici Hrvatskoj.

Ovom prilikom policijska službenica Nives Kajfeš Grčko je na predavanjima za dva razredna odjeljenja učenicima istaknula štetne posljedice konzumiranja alkohola kod mladih, koje ne samo da loše utječu na njihov kognitivni i psihoemocionalni razvoj, već nastaju mnoga kažnjiva ponašanja s kojima se policija susreće kad su u pitanju mladi i alkohol (vršnjačko nasilje, tučnjave, vandalizam, prometne nesreće). Upoznati su s kaznenopravnim aspektima konzumacije alkohola, naglašavajući da su prekršajno i kazneno odgovorni već od 14 godine života. 18 učenika a i b razreda kroz predavanje na satu je bilo aktivno, postavljali su pitanja i dobili korisne informacije.

U sklopu provedbe projekta „Zdrav za 5“ ova vrsta predavanja održavat će se do kraja školske godine i u ostalim osnovnim školama na području Primorsko-goranske županije.

I.B.

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2023 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.
//