2 min. čitanja

Policija u Trogiru pronašla hrpu droge, novca, oružja i eksploziva

Policija u Trogiru pronašla hrpu droge, novca, oružja i eksploziva
Foto: MUP

TROGIR – Policijski službenici Policijske postaje Trogir dovršili su kriminalističko istraživanje vezno uz kaznena djela Neovlaštena proizvodnja i promet drogama i Nedozvoljeno posjedovanje, izrada i nabavljanje oružja i eksplozivnih tvari.

Visok stupanj operativnost i profesionalnosti policijskih službenika na terenu,  doveo je do toga da su policijski službenici temeljne policije PP Trogir u petak prikupili  saznanja da muškarac u kući u Segetu Donjem nezakonito posjeduje neutvrđenu količinu oružja i streljiva.

Obzirom na utvrđenu sumnju, temeljem naloga suda obavljena je pretraga doma i prostorija koje koristi tijekom koje je pronađeno:

  • 426 grama droge amfetamin,717 grama dopune za drogu ( glutamin) i dva aparata za vakumiranje s tragovima droge,
  • 11 pušaka ( 3 automatske puške, jedna poluautomska puška, dvije puške sačmarice, tri puške karabinske i dvije zračne puške)
  • 10 spremnika za automatske puške
  • 7 pištolja
  • 5 komada optičkih ciljnika za puške,
  • 10 kilograma privrednog i plastičnog eksploziva,
  • 36 komada detonatorskih kapsila, 32 metra sporogorećeg štapina, 4 metra detonatorskog štapina, tri minobacačke mine, tri bombe
  • 1171 komad različitog vrsta streljiva
Foto: MUP

uz više komada različitih dijelova za oružje, te u veću količinu domaćeg i stranog novca, ukupno u protuvrijednosti više od pola milijuna kuna.

Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja protiv 42-godišnjeg muškarca je podnesena kaznena prijava zbog postojanja osnovane sumnje u počinjenje kaznenih djela Neovlaštena proizvodnja i promet drogama i Nedozvoljeno posjedovanje, izrada i nabavljanje oružja i eksplozivnih tvari, te je uz kaznenu prijavu sinoć predan pritvorskom nadzorniku.

Foto: MUP

Policijski službenici su radom na terenu i dovršetkom kriminalističkog istraživanja, utjecali su na znatno smanjenje ilegalnog oružja, a koje oružje se moglo upotrijebiti za počinjenje kaznenih djela.  Na ovaj način neposredno su utjecali i na povećanje razine sigurnosti na području ove PU.

D.G.

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2022 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.