Policija provodi istragu: “Da, pronađene su 4 ručne bombe ispred plaže u Makarskoj, na 4 m dubine!”

MAKARSKA – Nakon što je sportski ribolovac iz Makarske Ante Katavić pronašao pet ručnih bombi u podmorju gradske plaže pored hotela Biokovka, uputili smo upit policiji upit o događaju. Potvrdili su nam da su bombe doista i pronađene, ali da se radi o četiri ubojita sredstva, no Katavić koji ih je pronašao tvrdi da se radi o pet bombi.

Zanimalo nas je jesu li na tragu počinitelju, o kojem tipu eksplozivnih sredstava se radi i mogu li se građani nakon ovog slučaja osjećati sigurnima.

Evo što su nam odgovorili:

– U odnosu na Vaš upit obavještavamo Vas da je dana 21.02.2021. godine oko 10,00 sati Policijska postaja Makarska zaprimila dojavu da se u moru u gradu Makarska, 10 metara od mula na dubini od cca. 4,5 metara nalazi ručna bomba.

Dolaskom policijskih službenika na mjesto dojave obavljen je razgovor na terenu i utvrđeno je da su u moru uočene 4 ručne bombe.

Shodno prikupljenim  saznanjima odmah je izviješten specijalizirani djelatnik Odjela protueksplozijske zaštite ove PU, radi planiranja daljnjeg postupanja vezano uz uklanjanja sredstava, dok Policijska postaja Makarska provodi daljnje izvide u cilju utvrđivanja svih relevantnih činjenica u navedenom događaju – izvijestila nas je o ovom događaju Policijska uprava Splitsko-dalmatinska.

Unatoč policijskom izvješću, Ante Katavić koji je bombe i pronašao kaže da je ipak bila jedna više:

– Bilo ih je 5 vidi se i na videu. Rekao sam i sinoć da ih je 5 i 5 upaljača – potvrdio je za Morski HR.

Policiji smo postavili i pitanje mogu li garantirati sigurnost ronioca i rekreativnih plivača u tom području, s obzirom na potencijalnu opasnost na slična sredstva u moru u bližoj okolici? Više od ovog odgovora, iz policije nismo dobili.

D.G.

PROČITAJTE JOŠ:

NEVJEROJATNO Netko je u more ispred makarske plaže pobacao pet ručnih bombi!