2 min. čitanja

NEVJEROJATNO Netko je u more ispred makarske plaže pobacao pet ručnih bombi!

NEVJEROJATNO Netko je u more ispred makarske plaže pobacao pet ručnih bombi!
Foto: Ante Katavić

MAKARSKA – Pravu sreću imao je sportski ribolovac Ante Katavić iz Makarske koji je roneći na svojoj uobičajenoj ruti uz obalu imao, doslovno bombastičan ulov. Pet ručnih bombi netko je doslovno pobacao u more!

Ovih dana smo se čudili fotografiji s brdom čepova pivskih boca i praznih baterija koje su bacili vjerojatno nepažljivi noćni ribolovci, no idiotizam osobe koja se ispred gradske plaže u Makarskoj riješila pet ručnih bombi, doista se više ni s čim ne može izmjeriti!

– Jutros prilikom ronjenja na gradskoj plaži pored hotela Biokovka, na dubini od 4.5 m primjetio sam prvu bombu, a zatim ostale 4 od kojih je jedna bila na 1.3 m dubine, kao što se vidi na videu – priča nam Ante Katavić svoje nimalo ugodno iskustvo.

– Pregledavanjem terena našao sam jos sve ukupno 5 upaljača bez tijela bombe. Od 5 bombi, 3 su bile s upaljačem, a 2 bez upaljača. Naravno, čim sam našao prvu, odmah sam zvao policiju (uhvatio sam slučajnog prolaznika, jer nisam imao mobitel, niti sam se nadao da će mi trebati na ovakav način) – priča nam Katavić i otkriva još nešto uznemirujuće:

– Bavim se podvodnim ribolovom i nažalost nije mi ovo prvi put da ih nalazim, ali ne u ovolikom broju. Prije 2 dana sam tu isto ronio, ali ih nisam primjetio – zaključuje, a s obzirom da na bombama nema podmorske flore, da se lako zaključiti da su friško bačene u more.

Foto: Ante Katavić

Pobogu, zašto?

Podsjećamo još jednom građane na akciju  ”Manje oružja – manje tragedija”, koju Ministarstvo unutarnjih poslova provodi u suradnji s programom Ujedinjenih naroda za razvoj.

Foto: Ante Katavić

Akcija još uvijek traje i građani i dalje mogu predati zabranjeno oružje ili oružje koje posjeduju bez dozvole. Podsjećamo da se protiv građana, koji dragovoljno prijave zabranjeno ili dozvoljeno oružje nadležnom tijelu, neće pokretati prekršajni niti kazneni postupak.

Isto tako, policija upozorava građane da budu oprezni te da ukoliko pronađu predmete koji nalikuju na eksplozivna sredstva, ne poduzimaju nikakve radnje samostalnog uklanjanja, već da o tome odmah obavijeste policiju.

Foto: Ante Katavić

Građani koji žele predati oružje, ne trebaju donositi oružje u policijsku postaju, već mogu nazvati policiju na broj 192 te će na njihovu kućnu adresu doći stručni policijski službenici koji će takvo oružje preuzeti na siguran način.

D.G.

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.