1 min. čitanja

Policija kod Benkovca zaplijenila 12 kilograma zaštićenih rakova – Uhićena trojica muškaraca

Policija kod Benkovca zaplijenila 12 kilograma zaštićenih rakova – Uhićena trojica muškaraca
Foto: PU Zadarska

BENKOVAC – Slučajnom kontrolom benkovačka policija je u srijedu 1 sat iza ponoći u zaustavljenom automobilu otkrila 12 kilograma strogo zaštićenih riječnih rakova.

Zaštićene životinje pronađene su u automobilu splitskih registracija, kojim je upravljao 38-godišnjak, a s njim u automobilu bila su još dvojica muškaraca – starosti 53 i 36 godina.

Foto: PU Zadarska

Zbog sumnje u nepropisnu trgovinu zaštićene svojte životinja, sva trojica su uhićena. Nadležni ribarski inspektor naknadno je utvrdio da se radi o vrsti slatkovodnih rakova koji se nalazi na popisu zaštićenih vrsta Ministarstva gospodarstva i održivog razvoja, Zavoda za zaštitu okoliša i prirode, kao i da su prethodno ulovljene rakove prevozili s ciljem daljnje preprodaje.

Pronađeni rakovi su im oduzeti te su zbrinuti u dogovoru s nadležnim ribarskim inspektorom, a protiv svih troje osumnjičenika podnesena je kaznena prijava Općinskom državnom odvjetništvu u Zadru, zbog sumnje da su počinili kazneno djelo „Trgovanje zaštićenim prirodnim vrijednostima“.

K.B.

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2023 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.