2 min. čitanja

OTKRILI IDENTITET? Policija ima nove informacije o misterioznoj ženi s Krka

OTKRILI IDENTITET? Policija ima nove informacije o misterioznoj ženi s Krka
Foto: MUP / Reddit / TCN

Policija danima pokušava doznati tko je žena koja je u dezorijentiranom stanju i s lakšim tjelesnim ozljedama pronađena prošli na nepristupačnoj obali na otoku Krku. Čini se da je misterija konačno riješena.

Policija je putem međunarodne suradnje i Interpola dobila potvrdu da se radi o slovačkoj državljanki u dobi od 57 godina. Prepoznata je s fotografija, a konačna potvrda će biti otisci prstiju. Radi se o Danieli A. iz Slovačke, piše Total Croatia News.

Kada je pronađena na obali, žena se nije sjećala tko je, pričala je savršenim engleskim, a uz sebe nije imala nikakve identifikacijske dokumente. Njezino zdravstveno stanje je stabilno.

No portal TCN objavio je kako im se obratila Nina Schmidt iz Los Angelesa, koja tvrdi da poznaje pronađenu ženu, s kojom se nije vidjela od 2015. godine kada je žena navodno preselila u Irsku.

Foto: Screenshot

Total Croatia News navodi da je Schmidt dala sljedeću izjavu policiji:

– Odmah sam prepoznala ženu na fotografiji kao Danielu A., Slovakinju koja je radila za tvrtku u kojoj sam ja bila operativni menadžer u Los Angelesu 2015. Tvrtka ju je zaposlila preko neprofitne organizacije koja pomaže beskućnicima. Daniela je često bila u skloništima za žene. Daniela nam je rekla da želi otići u Irsku, gdje ima dobrog prijatelja s kojim može živjeti. U srpnju 2015. otišla je u Irsku i to je bilo posljednje što smo čuli od nje. Čim sam vidjela njenu sliku, odmah sam kontaktirala policiju u Krku i poslala mail lokalnim hrvatskim policijskim postajama s njezinim imenom i fotografijama – stoji u izjavi.

Portal TCN tvrdi da im se javila još jedna ženska osoba iz Los Angelesa koja tvrdi da poznaje misterioznu ženu s Krka.

Jutarnji list prenosi kako je hrvatska policija u utorak navečer od čeških kolega dobila informacije koje bi mogle rasvijetliti slučaj. Hrvatska policija će kroz razmjenu otisaka prstiju i drugih identifikacijskih podataka sa češkim kolegama utvrđivati identitet, te će tek nakon što to bude potvrđeno kriminalističkim tehnikama i metodama o tome obavijestiti javnost.

K.B.

PROČITAJTE JOŠ:

MISTERIJ NEPOZNATE ŽENE Policija pojasnila zašto je nisu identificirali po otiscima, javili se i češki turisti
Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2023 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.