>
  1 min. čitanja

Pogledajte kako će izgledati nova tržnica i ribarnica u Makarskoj

Pogledajte kako će izgledati nova tržnica i ribarnica u Makarskoj
Foto: Facebook(Grad Makarska)

MAKARSKA - Na međunarodni arhitektonski natječaj stiglo je 20 radova iz 15 zemalja, a pobjedu je odnio španjolsko-francuski dvojac.

Prva nagrada osim oblikovanja nove tržnice i ribarnice u Makarskoj, autorima donosi i 12.000,00 €! Pobjednik je dakle rad XJ968, Earth, Wind and Water, autorskog tima Elisabeth Terrisse de Botton iz Španjolske te Matthieu Brasebinu iz Francuske.

Ovakvi međunarodni arhitektonski natječaji nisu nikakva rijetkost među velikim europskim gradovima, no mi se po tom pitanju još donekle uhodavamo. Makarska se tako jedina u ovom dijelu Europe odlučila na nešto što jedna Barcelona, Marseille, Helsinki rade "pod normalno". Jedna Barcelona kroz pomoć mladih arhitekata revitalizira cijele kvartove, pa zašto i jedna Makarska ne bi mogla učiti nešto slično na korist građana koji će novu infrastrukturu i koristiti?

Foto: Facebook(Grad Makarska)

- Na ovaj način smo uštedjeli vrijeme i novac, jer umjesto da sami provodimo natječaj, dobili smo izravan pristup najambicioznijim i najangažiranijim mladim stručnjacima na međunarodnoj sceni - rekao je gradonačelnik Makarske Zoran Paunović.

Sljedeći je korak potpisivanje ugovora s nagrađenim arhitektonskim uredom o daljnjoj suradnji na projektu, što bi se trebalo dogoditi početkom 2024. godine.

J.T.

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.