3 min. čitanja

Pogled u plavo oduševio Vodičane

Pogled u plavo oduševio Vodičane
Foto: Plava promocija

VODICE - Pogled u plavo koji je svojim dosadašnjim djelovanjem mnogima približio ronjenje i ronilačke aktivnosti kroz besplatna probna ronjenja posjetitelja, već petu godinu gostuje u gradu Vodicama na oduševljenje brojnih građana, turista i posjetitelja grada Vodica koji su imali jedinstvenu priliku okušati se u ronjenju.

Više od dvije stotine posjetitelja tijekom ovog vikenda imalo je priliku spoznati čari i ljepote ronjenja s punom ronilačkom opremom u potpuno kontroliranim i sigurnim uvjetima prepoznatljivog montažnog desetmetarskog bazena Pogled u plavo koji je bio montiran na prelijepoj vodičkoj rivi uz podršku Grada Vodica, Turističke zajednice grada Vodica i Agencije Plava promocija.

- Izuzetno nas raduje i ove godine ovako veliki odaziv naših građana za probna ronjenja, a posebno djece koja imaju jedinstvenu priliku okušati se u ovoj prekrasnoj aktivnosti ronjenja te na ovaj način potičemo naše mlade da se uključuju u edukativne i ekološke programe i aktivnosti s obzirom da tijekom ovog vikenda imamo i ekološku akciju čišćenja podmorja, a ronjenje kao aktivnost je važna grana u smjeru očuvanja prirode i morskog okoliša s ciljem podizanja svijesti za očuvanje okoliša - istaknula je Anita Franin Pečarica, direktorica Turističke zajednice grada Vodica.

Nakon poduke o osnovnim pravilima ronjenja te ronilačkoj opremi posjetitelji su uz instruktore ronjenja zaronili u bazen te razgledavali ljepote hrvatskog podmorja kroz podvodnu izložbu fotografija Marjana Radovića koja se nalazi u bazenu te pridonosi stvarnom osjećaju dubine.

Pogledu u plavo posebno su se razveselila djeca koja su s nestrpljenjem čekali na svoj prvi zaron i upoznavanje s ronilačkom opremom uz sigurnost ronioca Ronilačkog kluba HRVI Nemo-Adriatic i ronilačkog tima Plave promocije.

Ovaj vikend u Vodicama bio je u znaku ronjenja i ronilačkih aktivnosti, a osim projekta Pogled u plavo i besplatnih probnih ronjenja održavala i ekološka akcija čišćenja podmorja s ciljem izvlačenja otpada iz mora te podizanja svijesti o važnosti provođenja eko akcija jer se osim čišćenja podmorja kroz provođenje ekoloških akacija podiže  svijest građana o važnosti očuvanja morskog okoliša.

Akcija čišćenja podmorja provodila se u organizaciji ŠRK Mali porat Vodice uz potporu TZ grada Vodica, a sudjelovalo je više od 20 ronioca koji su čistili podmorje vodičkog malog i velikog porta, dok su podršku pružila i djeca kod prihvata otpada iz mora.  Kroz ulaganje velikih napora Grada Vodica i TZ grada Vodica u očuvanje okoliša vidljivo je smanjivanje otpada u moru kontinuiranim provođenjem ekoloških akcija čišćenja te su ronioci izvukli manje količine plastike i stakla.

Pogled u plavo provodio se pod pokroviteljstvom Ministarstva turizma i sporta, dok su medijski pokrovitelji projekta Morski HR, SCUBAlife magazin i Gorgonija.com, a provodi se uz veliku podršku HONDA MARINE (Fred Bobek d.o.o.) i JVP Vodice.

Za ugodno ronjenje uz glazbenu podršku pobrinulo se Hrvatsko društvo skladatelja i stručna služba ZAMP koji su se sa zadovoljstvom pridružili projektu.

I.B.

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.