1 min. čitanja

Podvodno vozilo Remus HRM-a upućeno za pomoć u traganju za speleoroniocem

Podvodno vozilo Remus HRM-a upućeno za pomoć u traganju za speleoroniocem
Foto: HRM

Autonomno podvodno vozilo Remus 100 iz sastava Hrvatske ratne mornarice upućeno je u srijedu 24. kolovoza 2022. godine na područje Modrič kod špilje Zečica (Podvelebitski kanal) gdje traje akcija traganja za nestalim speleoroniocem.

Podvodno vozilo Hrvatske ratne mornarice angažirano je u skladu s odobrenjem vrha MORH-a, a temeljem traženja Hrvatske gorske službe spašavanja.

Podsjetimo, sinoć oko 19,30 sati zaprimljena je dojava o nestanku speleronica. Neslužbeno, radi se od jednom od najpoznatijiih svjetskih speleoronilaca, švicarskom državljaninu, koji je u špilju zaronio još jučer oko 12 sati.

Vrulja Zečica nalazi se u blizini naselja Modrič te je roniocima i speleoroniocima poznata desetljećima. Prva poznata istraživanja počela su 1982. godine pod vodstvom Donata Petricciolija te je istražen ulazni kanal do dubine od 46 metara. Najdublja točka dna je na dubini od 43 m što iziskuje dobru pripremu urona. Vrulja je povremeno aktivna, nakon obilnih padalina i otapanja snijega u proljeće. Tada ronjenje u njenim kanalima zbog velikog protoka nije moguće.

D.G.

PROČITAJTE JOŠ:

U Podvelebitskom kanalu nestao speleoronilac | | Morski HR
Sinoć oko 19,30 sati zaprimljena je dojava o nestanku speleronica koji je ronio u moru na predjelu mjesta Modrič kod špilje Zečica ( Podvelebitski kanal). Odmah po dojavi na mjestu
Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2022 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.