2 min. čitanja

Podnesena kaznena prijava protiv voditeljice dubrovačkog azila – Terete ju da je oštetila udrugu za gotovo pola milijuna kuna

Podnesena kaznena prijava protiv voditeljice dubrovačkog azila – Terete ju da je oštetila udrugu za gotovo pola milijuna kuna
Foto: Pixabay/Ilustracija

DUBROVNIK – Dubrovački azil za životinje na Žarkovici ponovno je u fokusu javnosti. Protiv jedne od voditeljica azila podnesena je kaznena prijava te ju se tereti da je oštetila udrugu za više od 416 tisuća kuna.

Dubrovačka policija provela je kriminalističko istraživanje nad 54-godišnjom voditeljicom azila, koju sumnjiče za više kaznenih djela iz oblasti
gospodarskog kriminaliteta, odnosno za kaznena djela zlouporabe povjerenja u gospodarskom poslovanju, krivotvorenje isprave, neisplatu plaća i povredu prava iz socijalnog osiguranja.

Istragom su utvrdili da je kao predsjednica udruge od početka 2019. g. do kraja veljače ove godine za osobne potrebe trošila novac udruge, što je kasnije pravdala računima dobavljača koji su već ranije plaćeni novčanim sredstvima prikupljenim od donacija uplaćivanih na digitalni račun, a koji osumnjičena nije evidentirala u knjigovodstvu, kao i računima za veterinarske usluge, koje su već ranije platili donatori.

Sumnjiči ju se da je na ovaj način iz blagajne udruge sebi isplatila ukupno 247.511,94 kune. Također je utvrđeno da je krivotvorila službenu ispravu o naknadi za volonterski džeparac na ime jedne od volonterki, na način da je u nju unijela neistinite podatke o isplati šest tisuća kuna koje je zadržala za sebe, a takvu krivotvorenu ispravu je kao istinitu potpisala, ovjerila službenim pečatom i predala na knjiženje.

Utvrđeno je i da je za poslove djelatnosti udruge angažirala više djelatnika, a da zasnivanje njihovih radnih odnosa nije prijavila nadležnim službama te je zaposlenicima dio ili cijelu plaću isplaćivala u gotovini, a da pritom nije obračunavala i uplatila mjesečne doprinose iz i na plaću prema posebnom propisu.

Tereti ju se da je svim navedenim radnjama počinila ukupnu materijalnu štetu od 416.135,78 kuna. Protiv voditeljice azila na Žarkovici policija je podnijela kaznenu prijavu nadležnom državnom odvjetništvu, a istraga se nastavlja. Iz policije neslužbeno doznajemo da se još uvijek iščekuje finalno izvješće Državnog inspektorata o stanju na Žarkovici nakon čega nije isključeno ni proširenje istrage.

K.B.

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.