PODGORA Cigla na automobilu češkog turista s neugodnom porukom: “Makni auto odmah, ovo je privatno!”

PODGORA – Je li nas jednogodišnja pauza od turizma učinila nervoznima i sad nam odjednom smetaju gosti ili se pojedini turisti prave neznalice? Odgovor na ovo pitanje je teško uopćiti, no nakon incidenta na Drveniku u kojem su sudjelovale češke turistkinje, u Podgori je sad nekome zasmetao jedan češki automobil.

Na lukobranu u podgorskoj lučici, na haubi crvene Honde čeških registracija, parkiranom ispred drugog automobila, osvanula je cigla! Iako se sama po sebi može protumačiti kao vrlo neugodna poruka, nepoznati autor ostavio je i rukom napisanu ceduljicu za brisačima, ne ostavljajući vlasniku vozila ikakvu sumnju:

Foto: Čitatelj

“Please, move your car imediately! This is private…” – od brisača se dalje ne vidi, pa zasad ne znamo ima li poruka i nastavak, no dovoljno da se prepozna smisao: “Molim, pomaknite vaš automobil odmah! Ovo je privatno…

I opet privatno na pomorskom dobru… No, kako doznajemo od Podgorana, radi se o parkirnim mjestima koje je Općina lokalcima dala u zakup, pa se netko vjerojatno naljutio jer mu je Čeh “zauzeo” mjesto.

Foto: Čitatelj

No jedan Podgoranin je primjetio da je upitna i bilo kakva dodjela parkinga na jednom mulu poput ovog: “Što se tiče tog parkinga, zanima me šta bi se dogodilo, ne daj Bože požara na bilo kojem brodu? Zaprječen je prilaz vatrogascima i to nečijom nepametnom odlukom!”.

Kakva god da je, poruka je vrlo neugodna i u kontekstu sve učestalijeg privatiziranja pomorskog dobra, vapi za konačnim jasnim i rigoroznim zakonima i pravilnicima koji će ovakve stvari napokon dovesti u red.

Jurica Gašpar

PROČITAJTE JOŠ:

O incidentu na Drveniku pišu i češki mediji: “Sramota čeških turista u Hrvatskoj”