1 min. čitanja

Pod motom "Ljubav djeci prije svega", najavljen program obilježavanja Dječjeg tjedna u Rijeci

Pod motom "Ljubav djeci prije svega", najavljen program obilježavanja Dječjeg tjedna u Rijeci
Foto: Grad Rijeka

RIJEKA - U Rijeci će se od 3. do 9. listopada održati tradicionalna manifestacija Dječji tjedan, pod motom "Ljubav djeci prije svega", čime će se obilježiti i Međunarodni dan djeteta.

Program namijenjen djeci koji se održava od 1953. godine za cilj ima usmjeriti pozornost najšire javnosti prema ostvarivanju prava, potreba i aktivnosti s djecom i za djecu, organizirati u tim danima posebne i prigodno odabrane igre, priredbe i stvaralačke aktivnosti djece i za djecu, pokrenuti nove akcije od šireg značaja za razvoj i odgoj djece te poticati volonterski društveni i stručni rad odraslih s djecom, te aktivnu participaciju djece u aktivnostima lokalne zajednice i šire.

Ovogodišnji program na temu "Zavrti se, poskoči i u Dječji tjedan uskoči" najavile su savjetnica za predškolski odgoj Odjela gradske uprave za odgoj i školstvo Maja Manestar, koordinatorica programskih aktivnosti u Domu mladih Anika Hodak, koordinatorica programa i prodaje u Astronomskom centru Rijeka Amra Fajić i stručna suradnica Gradskog kazališta lutaka Rijeka Vedrana Balen Spinčić.

U obilježavanju Dječjeg tjedna ove godine sudjeluju Dom mladih Rijeka u kojem će se održati niz radionica namijenjenih učenicima osnovnih škola, Strukovna udruga za promicanje dobrobiti djece Portić s dvije radionice, Pomorski i povijesni muzej Hrvatskog primorja Rijeka koji će se ove godine uključiti radionicom u sklopu edukativnih programa Čudotvornice, muzejske radionice – igraonice, Gradsko kazalište lutaka Rijeka koje sudjeluje u Dječjem tjednu s predstavom "Srce veće od mene samog" autorice i redateljice Tamare Kučinović, Prirodoslovni muzej Rijeka te Društvo "Naša djeca" Rijeka s aktivnostima kojima je cilj usmjeriti pažnju javnosti prema ostvarivanju dječjih prava, doprinijeti podizanju svijesti, važnosti i položaju djece u današnjem društvu  kroz raznolike sadržaje s djecom i za djecu.

Program Dječjeg tjedna održava se pod pokroviteljstvom Grada Rijeke, Odjela za odgoj i školstvo, a u suradnji s ustanovama i udrugama u Rijeci.

Program dječjeg tjedna pogledajte na stranicama Grada Rijeke.

I.G.

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2022 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.