1 min. čitanja

Počinje obnova gata na rtu Oštro – Uskoro povratak nekadašnje brodske linije

Počinje obnova gata na rtu Oštro – Uskoro povratak nekadašnje brodske linije
Foto: Plovput.hr

KRALJEVICA – Grad Kraljevica potpisao je Ugovor o izvođenju radova te Ugovor o provođenju stručnog i obračunskog nadzora, zahvaljujući kojima bi Kraljevica u kolovozu trebala dobiti sanirani gat na rtu Oštro, a slijedom toga i poznatu brodsku liniju.

Ugovor o izvođenju radova na sanaciji postojećeg gata na rtu Oštro u Kraljevici potpisan je s tvrtkom ALPHA SUB, iz Rijeke, dok je Ugovor o provođenju stručnog i obračunskog nadzora sklopljen s tvrtkom Marecon d.o.o. također iz Rijeke.

Cilj sanacije je uspostava i obnova nekad frekventne lokalne prijevozničke linije između centra Grada Kraljevice i rta Oštro. Sanacija postojećeg gata na rtu Oštro sastoji se od pripremnih, zemljanih i betonskih radova, te od radova na dobavi i postavljanju opreme na pomorskom i kopnenom dijelu s uređenjem prilaza.

Projekt sufinancira Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture temeljem odluke o dodjeli proračunskih sredstava namijenih za sufinanciranje sanacije i rekonstrukcije pomorskog dobra u općoj upotrebi u 2022. godini, s financijskim sredstvima u iznosu od 300.000,00 kuna, a ostatak sredstava u iznosu od 99.043,75 kune osigurati će Grad Kraljevica.

Inače, rt Oštro je mali poluotok na jugoistočnoj strani ulaza u Bakarski zaljev, na kojem se nalazi veliki svjetionik, izgrađen 1872. godine kao dio projekta osvjetljavanja pomorskih komunikacija prema riječkoj luci. Jedan je od najstarijih svjetionika koje je Austro-Ugarska monarhija izgradila u Kvarnerskom zaljevu.

J.K.

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.