Početna konferencija projekta „Izgradnja pomorsko-putničkog terminala Vela  Luka“

VELA LUKA – Županijska lučka uprava Vela Luka najavila je za četvrtak 27. svibnja početnu konferenciju projekta „Izgradnja pomorsko-putničkog terminala Vela Luka“, na kojoj će se ovaj veliki projekt za Velu Luku predstaviti javnosti.

Cilj projekta je, premještanjem luke iz centra Vela Luke u novi pomorsko-putnički terminal na prostoru ispred bivše tvornice “Jadranka”, povećati kapacitet u obalnom linijskom prometu, što će lokalnom stanovništvu omogućiti bolju dostupnost zapošljavanja, obrazovanja i drugih usluga tijekom cijele godine.

Foto: ŽLU Vela Luka

Projektom se planira poboljšanje povezanosti za stanovnike otoka javnim prijevozom u kontekstu obavljanja svakodnevnih poslova (poboljšan pristup radnom mjestu,  obrazovanju, medicinskoj skrbi i drugim javnim uslugama).

Ukupna vrijednost projekta iznosi 111.232.917,60 kuna, od čega se 78.931.039,30 kuna sufinancira bespovratnim sredstvima Kohezijskog fonda u okviru Operativnog programa  “Konkurentnost i kohezija 2014.-2020.”

Foto: ŽLU Vela Luka

Na početnoj konferenciji projekta predstavit će se glavne aktivnosti projekta, odnosno planirana dinamika radova na izgradnji pomorsko-putničkog terminala Vela Luka.

D.G.

PROČITAJTE JOŠ:

Potpisan ugovor o radovima na izgradnji Pomorsko-putničkog terminala Vela Luka
BUTKOVIĆ U DUBROVNIKU “Za obnovu lučke infrastrukture na raspolaganju je više od milijarde kuna”