>
  1 min. čitanja

Počelo uklanjanje vagona i rasutog tereta s pruge kod Rijeke. Najveće štete trpi Luka Rijeka!

Počelo uklanjanje vagona i rasutog tereta s pruge kod Rijeke. Najveće štete trpi Luka Rijeka!
Foto:Screenshot/Facebook(Ljubitelji željeznice)

RIJEKA/ŠKRLJEVO - Očevid željezničke nesreće koja se u ponedjeljak dogodila u blizini Rijeke je završen. Sada treba ukloniti 19 razbijenih vagona, dvije lokomotive i jedno TMD pružno vozilo.

Uskoro počinje uklanjanje stražnjeg vagona oštećene kompozicije vlaka koji je prevozio kukuruz iz Mađarske u Rijeku, javlja HRT.

U pomoć djelatnicima HŽ Infrastruktura stigla je kompozicija Tehničkih servisa željezničkih vozila iz Zagreba. Nakon izvlačenja zadnjeg vagona ostali se režu i usisava se 1100 tona kukuruza, a mehanizacija koju će angažirati austrijski vlasnik prijevoznik stiže sutra nakon što danas trojica stručnjaka iz Austrije i Slovenije utvrde koja im je mehanizacija potrebna.

Teretni promet ide alternativnim putem koji vodi iz Rijeke prema Ilirskoj Bistrici. Dalje vlakovi idu prema svojim pravcima. Putnički promet odvija se autobusima od Rijeke do Plasa, a dalje putnike prevoze vlakovi.

- Na tih 220 metara se nalazi razbijen vlak i 1100 tona tereta. Mi ćemo raditi u fazama i gledat ćemo da nam na terenu bude do 50 ljudi u svakoj fazi, sve preko toga bi bila gužva, rekao je Stipo Barišić, voditelj Područne radne jedinice prometa HŽ Infrastrukture. 

Najveće štete trpi Luka Rijeka budući da se određeni teret može prevesti jedino željeznicom.

J.T.

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.